EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVI.kerület

Kik legyenek díszpolgáraink?

diszpolgarA XVI. kerület Díszpolgára és a Főváros XVI. kerületéért kitüntetésekre várja az önkormányzat a jelöléseket. A Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára cím a kerület fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység, avagy példamutató életmű elismerésére adományozható.

Díszpolgári cím adható protokolláris okból, elsősorban hasonló jellegű kitüntetés viszonzására, nem a XVI. kerületben szerzett érdemekért, illetve posztumusz, amennyiben a fent felsorolt érdemeket a kitüntetésre jelölt személyt életében nem lehetett jutalmazni.


A Budapest Főváros XVI. kerületéért kitüntetés kulturális, művészeti, közművelődési, pedagógiai, sport-, közbiztonsági, karitatív, egészségügyi, környezetvédelmi, településfejlesztési vagy más közérdekű tevékenység terén kitűnt és jelentős eredményeket elért személy vagy közösség tevékenységének vagy életművének elismerésére adományozható.

Február 1-jéig tehetünk javaslatokat arra, ki kapja meg az elismeréseket. A jelölt nevét zárt borítékban kell elküldeni, életútjának leírásával és rövid indoklással a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjébe, a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve, személyesen vagy postai úton (1163 Budapest, Havashalom utca 43.). A borítékon fel kell tüntetni a „Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára” vagy a „Budapest Főváros XVI. kerületéért” szöveget. A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1561-es telefonszámon, illetve személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111. számú szobában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.