2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Egyéb XVI.kerület

Kik legyenek díszpolgáraink?

diszpolgarA XVI. kerület Díszpolgára és a Főváros XVI. kerületéért kitüntetésekre várja az önkormányzat a jelöléseket. A Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára cím a kerület fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenység, avagy példamutató életmű elismerésére adományozható.

Díszpolgári cím adható protokolláris okból, elsősorban hasonló jellegű kitüntetés viszonzására, nem a XVI. kerületben szerzett érdemekért, illetve posztumusz, amennyiben a fent felsorolt érdemeket a kitüntetésre jelölt személyt életében nem lehetett jutalmazni.


A Budapest Főváros XVI. kerületéért kitüntetés kulturális, művészeti, közművelődési, pedagógiai, sport-, közbiztonsági, karitatív, egészségügyi, környezetvédelmi, településfejlesztési vagy más közérdekű tevékenység terén kitűnt és jelentős eredményeket elért személy vagy közösség tevékenységének vagy életművének elismerésére adományozható.

Február 1-jéig tehetünk javaslatokat arra, ki kapja meg az elismeréseket. A jelölt nevét zárt borítékban kell elküldeni, életútjának leírásával és rövid indoklással a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetjébe, a Kulturális és Sport Bizottságnak címezve, személyesen vagy postai úton (1163 Budapest, Havashalom utca 43.). A borítékon fel kell tüntetni a „Budapest Főváros XVI. kerület Díszpolgára” vagy a „Budapest Főváros XVI. kerületéért” szöveget. A felhívással kapcsolatban további információ kérhető a 401-1561-es telefonszámon, illetve személyesen a Polgármesteri Kabinetben, a 111. számú szobában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek