EUR: 308,67 Ft
CHF: 288,44 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XII.kerület

Kipróbáltuk a budai fonódót!

Fonódó villamos a Villányi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

A 17-esről nem kell átszállni a körtéren, hogy átjussunk Közép- és Dél-Budára

Az észak-, a közép- és a dél-budai területeket összekötő budai fonódó villamoshálózaton vadonatúj, akadálymentes CAF-villamosok is szállítják az utasokat. Munkatársunkkal üzemkezdéskor a 17-es vonalát teszteltük. A villamoson szombat délelőtt fiatalok és idősek is utaztak.

Fonódó villamos a Villányi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szombat délelőtt családosok, fiatalok és idősebbek is utaztak a 17-es fonódón

Egy nyugdíjas korú férfi elmondta, a bevásárlás szempontjából is könnyebbséget jelent, hogy nem kell átszállni, és kényelmesen, egy vonallal haza lehet jutni a piacról. Kristóf középiskolai írásbeli felvételit ment írni villamossal a Savoya parki végállomástól a Villányi útra.

Fonódó villamos a Villányi úton ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kristóf szerint ez klassz, főleg a CAF

– Klassz, főleg ez a CAF! A nővérem még úgy járt ide gimibe, hogy a körtéren át kellett szállnia a 61-esre, vagy reggel késve, gyalog rohant végig egy megállót.

A BKK közölte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a fonódó villamoshálózat bevezetése zökkenőmentes legyen, ezért minden rendelkezésére álló fórumon tájékoztatást ad a közlekedési változásokról. Az új forgalmi rend részletesen megismerhető a BKK honlapján, illetve Facebook-oldalán, térképes tájékoztatókat helyeztek ki az érintett megállókban, minden budai járművön hangos utastájékoztatás adnak. A BKK ügyfélközpontjaiban az új hálózatot bemutató zsebtérképek is beszerezhetők.

Ezzel párhuzamosan folyik a budai fonódó projekttől független beruházás, a Clark Ádám téri villamosalagút kiszélesítése annak érdekében, hogy az új villamosok közlekedésére alkalmas legyen. Ennek befejezése 2016 márciusában várható, addig a 19-es és a 41-es villamos két szakaszon, megosztva közlekedik, mind a Bécsi út/Vörösvári úttól, mind a dél-budai végállomásától a Clark Ádám térig, ahol a Lánchíd alatti gyalogosalagúton átsétálva, másik villamosszerelvényre átszállva lehet továbbutazni. A rövid, ám kényszerű gyaloglás kellemetlenségeit csökkenti, hogy a Clark Ádám téri munkák elkészültéig a 109-es busz – villamospótló járatként – meghosszabbított útvonalon a Szent Gellért tér M-ig viszi az utasokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

    Szijjártó: Magyarország innovációs központtá kíván válni

    Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít – jelentette ki Szijjártó Péter a think.

  • Meghalt Alekszej Abrikoszov

    Meghalt Alekszej Abrikoszov

    Meghalt 88 éves korában Alekszej Abrikoszov orosz-amerikai elméleti fizikus, aki 2003-ban a brit Anthony J. Leggett-tel és a szintén orosz Vitalij Ginzburggal megosztva Nobel-díjat kapott a szupravezetők és a szuperfolyékonyság kutatásában elért eredményeiért.