2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

Kitiltották az országból a britet, mert becsmérelte a lókolbászt

A kirgiz hatóságok hétfőn őrizetbe vettek és kiutasítanak egy brit állampolgárt az “ország megsértésére” hivatkozva, amiért az illető becsmérlő megjegyzést tett a kirgiz lókolbászra.

Az egyik helyi aranybányában dolgozó Michael McFeat bűne az volt, hogy a Facebook internetes közösségi oldalon a mén nemi szervéhez hasonlította a kolbászt. A kirgiz belügyminisztérium szerint a megjegyzés felháborodást keltett a bányában, és McFeat kirgiz munkatársai sztrájkba kezdtek a lókolbász becsmérlése miatt.


A férfi később törölte a posztot a Facebookról, és egy bocsánatkérő üzenetet töltött fel a helyére. Ezt követően megpróbálta elhagyni az országot, de a kirgiz főváros nemzetközi repülőterén őrizetbe vették, majd “Kirgizisztán nemzeti becsületének megsértése” miatt vádat emeltek ellene.

Korábbi jelentések még arról szóltak, hogy akár ötéves börtönbüntetést is kaphat tettéért, de a kirgiz belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy egy napon belül kiutasítják a férfit, miután időközben állítólag arra is fény derült, hogy nem rendelkezett tartózkodási engedéllyel.

A Kumtor bánya, ahol Michael McFeat dolgozott, egyébként Közép-Ázsia legnagyobb aranybányája, és a teljes kirgiz export egyharmadát az ottani termelés adja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál; a fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja – közölték az illetékes hatóságok.

 • Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

 • A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.