EUR: 305,49 Ft
CHF: 269,50 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Külföld

Kitoloncolhatják a németek az erőszakoskodó migránsokat

Elképzelhető a Kölnben és más német városokban elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások elkövetőinek kitoloncolása – közölte Heiko Maas igazságügyi miniszter csütörtökön a német Funke médiacsoportnak adott nyilatkozatában.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más városokban is történtek hasonló támadások. Az elkövetők azonosítása ugyanakkor rendkívül nehéz. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be. Eddig több mint száz nő jelentkezett, és tett feljelentést a hatóságoknál. Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról. Kettőt meg is erőszakoltak.

Maas elmondta: ha menedékkérők is voltak az elkövetők között, a törvény lehetővé teszi kitoloncolásukat, de azt is, hogy elítéljék, és legalább egyéves börtönbüntetést szabjanak ki rájuk, akár a menekültügyi eljárás ideje alatt is.

“Aki azt gondolja, hogy megszegheti a törvényt, azt meg kell büntetni. Függetlenül attól, hogy honnan származik” – idézi az igazságügyi minisztert a Deutsche Welle (DW) honlapja.

Thomas de Maiziere belügyminiszter is arról beszélt, hogy aki súlyos bűncselekményt követ el, annak számolnia kell azzal, hogy kitoloncolják. Utalt arra is, hogy törvénymódosítás is elképzelhető, hogy bűnözők ne kaphassanak menekültstátust – írja a DW.

“Ha kiderül, hogy az elkövetők menekültek, akkor eljátszották azt a jogot, hogy vendégek legyenek nálunk” – idézi a Bild német napilap Andreas Scheuert, a legkisebb kormánypárt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkárát.

Azt ugyanakkor minden német politikus hangsúlyozza, hogy egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy valóban lettek volna menedékkérők vagy menekültek az elkövetők között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Egy őrjöngő, önkívületi állapotban lévő férfihoz riasztották a rendőrséget Chicagoban. Nem kizárt, hogy az önmagából, meztelenül randalírozó ámokfutó valamilyen drog hatása alatt lehetett, ugyanis amikor az egyenruhások megpróbálták lecsillapítani, az szó nélkül rátámadott a szolgálatot teljesítő járőrökre.

 • Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt hónapokban elkövetett európai dzsihadista ösztönzésű merényletek nem csupán azt jelzik, hogy Európában egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló indíttatású terrorista akciók, hanem változás észlelhető a célpontok kiválasztásában és az elkövetési módban is.

 • Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.