EUR: 313,16 Ft
CHF: 261,80 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

Lehetsz Uber sofőr, de az nem az Uber felelőssége?

A múlt heti taxissztrájk következményeként fontos változás történt az Uber felhasználói feltételei között, miszerint:

“ÖN TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ UBER NEM BIZTOSÍT SZÁLLÍTÁSI VAGY LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOKAT, ILLETVE NEM MŰKÖDIK KÖZRE SZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÓKÉNT, VALAMINT MINDEN EMLÍTETT SZÁLLÍTÁSI VAGY LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁST OLYAN FÜGGETLEN KÜLSŐ ALVÁLLALKOZÓK NYÚJTANAK, AKIK NEM AZ UBER, ILLETVE ANNAK BÁRMELY LEÁNYVÁLLALATÁNAK ALKALMAZÁSÁBAN ÁLLNAK.” -áll az www.uber.com/felhasználói feltételek menüpont alatt.


Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)A leírtak alapján úgy tűnik, hogy a cég innentől csak az alkalmazást biztosítja, bár technikai értelemben ugyanúgy “működik”, de a jogi felelősséget ezzel gyakorlatilag leveszik magukról a sofőrökkel kapcsolatban. Úgy látszik a cég ezzel kívánja kiegyensúlyozottabbá tenni a felek közötti versenyt, reagálva a kormány és a taxisok ellenérzéseire. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a módosítás új terheket róhat az említett független külső alvállalkozónak, vagyis az uberesnek.

Mint ismeretes a taxissztrájk idején Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: a kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak. Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást. A kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak – tette hozzá. Az Uber másnap reagált, miszerint: Az Uber üdvözli a kormány álláspontját, miszerint új, modern szabályozási keretre van szükség – közölték MTI-vel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.