EUR: 305,44 Ft
CHF: 276,58 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Lehetsz Uber sofőr, de az nem az Uber felelőssége?

A múlt heti taxissztrájk következményeként fontos változás történt az Uber felhasználói feltételei között, miszerint:

“ÖN TUDOMÁSUL VESZI, HOGY AZ UBER NEM BIZTOSÍT SZÁLLÍTÁSI VAGY LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOKAT, ILLETVE NEM MŰKÖDIK KÖZRE SZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÓKÉNT, VALAMINT MINDEN EMLÍTETT SZÁLLÍTÁSI VAGY LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁST OLYAN FÜGGETLEN KÜLSŐ ALVÁLLALKOZÓK NYÚJTANAK, AKIK NEM AZ UBER, ILLETVE ANNAK BÁRMELY LEÁNYVÁLLALATÁNAK ALKALMAZÁSÁBAN ÁLLNAK.” -áll az www.uber.com/felhasználói feltételek menüpont alatt.

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)A leírtak alapján úgy tűnik, hogy a cég innentől csak az alkalmazást biztosítja, bár technikai értelemben ugyanúgy “működik”, de a jogi felelősséget ezzel gyakorlatilag leveszik magukról a sofőrökkel kapcsolatban. Úgy látszik a cég ezzel kívánja kiegyensúlyozottabbá tenni a felek közötti versenyt, reagálva a kormány és a taxisok ellenérzéseire. Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy a módosítás új terheket róhat az említett független külső alvállalkozónak, vagyis az uberesnek.

Mint ismeretes a taxissztrájk idején Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: a kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak. Fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást. A kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak – tette hozzá. Az Uber másnap reagált, miszerint: Az Uber üdvözli a kormány álláspontját, miszerint új, modern szabályozási keretre van szükség – közölték MTI-vel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.

 • Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Kétszáz kamionnyi tankönyv indul útra

  Augusztusban megkezdik kiszállítani az iskoláknak az új tankönyveket. A kormány döntése értelmében a szeptemberben kezdődő új tanévtől már nemcsak az alsó tagozatos diákok, hanem az 5–9.