EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Már több mint 150 halott az ukrán influenzajárványban

Ukrajnában 155 ember halt meg az influenzajárvány következtében – közölte pénteken az ország egészségügyi minisztériuma.

“A járványszezon kezdete óta Ukrajnában 155 ember halt meg az influenzajárványban. Ezt a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették” – mondta az egészségügyi tárca.

A fertőző betegségben eddig két, 17 évesnél fiatalabb gyermek is meghalt.

A legtöbb haláleset, szám szerint 32 az Odesszai megyében volt, ugyanakkor Vinnicja megyében 13, Zaporizzsja megyében 12, Rivne megyében pedig 11 ember halt meg a kórban.

Olekszandr Kvitasvili ukrán egészségügyi miniszter a héten elmondta, hogy a megbetegedések száma az ország 18 megyéjében túllépte a járványos küszöböt, közülük 11 megyében ötven százalékkal.

Ukrajnában 2015 decembere óta terjed az új típusú, H1N1-es influenza is. Kijev főorvosa, Oleg Ruban korábban bejelentette, hogy az ukrán főváros egészségügyi hatóságai az influenzavírus új törzsét regisztrálták, a H3N2-t, amelyet Svájcból hurcolhattak be Ukrajnába.

A 2009-2010-es H1N1 járvány idején Ukrajnában öt hónap leforgása alatt majdnem 6,5 millió ember betegedett meg és 1127-en vesztették életüket.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben – a Mexikóban és Egyesült Államokban feljegyzett esetek után – figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 okozta világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.