EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IX.kerület

Margit néni a vicces százéves

Vincze Jánosné 1916. január elsején született Gönyűn. Hat elemit végzett, majd fonónőként helyezkedett el a Kistextnél. 1941-ben a második munkahelyén ismerte meg férjét, akivel egy évvel később összeházasodtak. Férje eleinte buszvezetőként, majd az építésügyi minisztériumban sofőrként dolgozott. 2004-ben meghalt, azóta Margit néni egyik fiával és annak családjával él együtt a József Attila-lakótelepen, ahová 53 éve költöztek.
Margit néni a mai napig aktív, azonban a lakásból már nem tud kijárni, de főz, televíziót néz, olvas. Szellemileg rendkívül friss, kitűnő a humorérzéke, viszont a barátai, a társasági élet nagyon hiányzik neki.
100. születésnapját négy gyermekével, három unokájával és három dédunokájával együtt ünnepelte, akik nagy szeretettel veszik körül. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, így felelt: jónak kell lenni, szép életet élni, erkölcsileg rendben lenni, szeretni az embereket.

100éves

fotó:facebook

Margit nénit lakásában köszöntötte Bácskai János polgármester, Intzoglu István önkormányzati képviselő és Szűcs Ágnes idősügyi referens.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.