EUR: 309,56 Ft
CHF: 288,66 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb IX.kerület

Margit néni a vicces százéves

Vincze Jánosné 1916. január elsején született Gönyűn. Hat elemit végzett, majd fonónőként helyezkedett el a Kistextnél. 1941-ben a második munkahelyén ismerte meg férjét, akivel egy évvel később összeházasodtak. Férje eleinte buszvezetőként, majd az építésügyi minisztériumban sofőrként dolgozott. 2004-ben meghalt, azóta Margit néni egyik fiával és annak családjával él együtt a József Attila-lakótelepen, ahová 53 éve költöztek.
Margit néni a mai napig aktív, azonban a lakásból már nem tud kijárni, de főz, televíziót néz, olvas. Szellemileg rendkívül friss, kitűnő a humorérzéke, viszont a barátai, a társasági élet nagyon hiányzik neki.
100. születésnapját négy gyermekével, három unokájával és három dédunokájával együtt ünnepelte, akik nagy szeretettel veszik körül. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, így felelt: jónak kell lenni, szép életet élni, erkölcsileg rendben lenni, szeretni az embereket.

100éves

fotó:facebook

Margit nénit lakásában köszöntötte Bácskai János polgármester, Intzoglu István önkormányzati képviselő és Szűcs Ágnes idősügyi referens.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.