EUR: 312,91 Ft
CHF: 261,07 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IX.kerület

Margit néni a vicces százéves

Vincze Jánosné 1916. január elsején született Gönyűn. Hat elemit végzett, majd fonónőként helyezkedett el a Kistextnél. 1941-ben a második munkahelyén ismerte meg férjét, akivel egy évvel később összeházasodtak. Férje eleinte buszvezetőként, majd az építésügyi minisztériumban sofőrként dolgozott. 2004-ben meghalt, azóta Margit néni egyik fiával és annak családjával él együtt a József Attila-lakótelepen, ahová 53 éve költöztek.
Margit néni a mai napig aktív, azonban a lakásból már nem tud kijárni, de főz, televíziót néz, olvas. Szellemileg rendkívül friss, kitűnő a humorérzéke, viszont a barátai, a társasági élet nagyon hiányzik neki.
100. születésnapját négy gyermekével, három unokájával és három dédunokájával együtt ünnepelte, akik nagy szeretettel veszik körül. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, így felelt: jónak kell lenni, szép életet élni, erkölcsileg rendben lenni, szeretni az embereket.

100éves

fotó:facebook

Margit nénit lakásában köszöntötte Bácskai János polgármester, Intzoglu István önkormányzati képviselő és Szűcs Ágnes idősügyi referens.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.