2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Program

Medve segíti Leót az Oscarhoz − A visszatérő

A ritka alkalmak egyike, amikor egy rendező bő egy év alatt önmagát is képes felülmúlni. Alejandro G. Inárritu tavaly a díjkiosztókról egy Golden Globe-bal és három Oscar-díjjal gazdagabban mehetett haza a Birdman című filmért. Idén ismét hasonló bravúrra készülhet a mexikói mester, aki legújabb filmjével minden szempontból visszatér a vad természethez. Munkatársai − a főszereplő Leonardo DiCaprio-hoz hasonlóan − kilenc hónapon keresztül ki voltak téve a természet szeszélyeinek, ugyanis a rendező csak valós tájakon volt hajlandó forgatni és csak természetes fénnyel. Így a napi hasznos munka csupán másfél-két óra volt, de mindehhez 14-16 órás előkészületekre volt szükség. Hugh Glass sokkoló (egy medvetámadás után élve eltemetik a vadásztársai) és igaz története már most hatalmas anyagi és kritikai siker. Sőt, egyes szakemberek szerint az évtized mozgóképét alkotta meg a két hollywoodi fenegyerek.

visszatérőTudta-e?

− A kezdeti 60 millió dolláros költségvetés a forgatás elhúzódása miatt végül 135 millióra duzzadt.

− Leonardo DiCaprio harmadik Golden Globe-ját nyerte el a filmmel.

−  DiCaprio a Steve Jobsról szóló életrajzi filmet passzolta A visszatérőért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.