EUR: 309,29 Ft
CHF: 285,39 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Medve segíti Leót az Oscarhoz − A visszatérő

A ritka alkalmak egyike, amikor egy rendező bő egy év alatt önmagát is képes felülmúlni. Alejandro G. Inárritu tavaly a díjkiosztókról egy Golden Globe-bal és három Oscar-díjjal gazdagabban mehetett haza a Birdman című filmért. Idén ismét hasonló bravúrra készülhet a mexikói mester, aki legújabb filmjével minden szempontból visszatér a vad természethez. Munkatársai − a főszereplő Leonardo DiCaprio-hoz hasonlóan − kilenc hónapon keresztül ki voltak téve a természet szeszélyeinek, ugyanis a rendező csak valós tájakon volt hajlandó forgatni és csak természetes fénnyel. Így a napi hasznos munka csupán másfél-két óra volt, de mindehhez 14-16 órás előkészületekre volt szükség. Hugh Glass sokkoló (egy medvetámadás után élve eltemetik a vadásztársai) és igaz története már most hatalmas anyagi és kritikai siker. Sőt, egyes szakemberek szerint az évtized mozgóképét alkotta meg a két hollywoodi fenegyerek.

visszatérőTudta-e?

− A kezdeti 60 millió dolláros költségvetés a forgatás elhúzódása miatt végül 135 millióra duzzadt.

− Leonardo DiCaprio harmadik Golden Globe-ját nyerte el a filmmel.

−  DiCaprio a Steve Jobsról szóló életrajzi filmet passzolta A visszatérőért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.