2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld III.kerület

Megmutatja magát az Óbudai Egyetem

Csütörtökön nyitja meg a kapuit az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a háromnapos rendezvény a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje. Az Óbudai Egyetem standja idén sem fog hiányozni a kiállításnak helyet adó Syma Csarnokból.

A Lokál megjelenése napján, csütörtökön startol el a 2016-os Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás (Educatio). A rendezvény szombatig tart, a három nap alatt pedig közel ötven intézmény standját látogathatják meg az érdeklődők. Az ingyenes esemény ezzel a hazai felsőoktatási piac legnagyobb seregszemléje, már csak ebből fakadóan is fontos információkat nyújthat a felvételiző diákoknak. Az Educatio kiállítói közül ezúttal sem hiányozhat az Óbudai Egyetem (ÓE), az intézmény a rendezvény mindhárom napján jelen lesz a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban.


Óbudai egyetem, Edutacio, kiállítás (FFotó: ÓE)

Fotó: ÓE

 

Sőt, az ÓE a tavalyi kiállításhoz hasonlóan egyedi standdal várja az érdeklődő diákokat és szüleiket, akik betekintést kaphatnak az egyetem mindennapi életébe. A kilátogatók megismerkedhetnek az intézmény sokszínű képzési palettájával, a hallgatói élettel, a sport-, kulturális és kollégiumi szolgáltatásokkal, valamint a különböző mobilitási lehetőségekkel. Az ÓE oktatói és tanulói nemcsak az intézmény hat karát mutatják be az „I LOVE OE” névre keresztelt kiállítópultjuknál, hanem azokat a cégeket is, ahol akár már a tanulmányaik ideje alatt is fizetésért dolgozhatnak az elsősorban műszaki és gazdasági továbbtanulási lehetőség iránt érdeklődő fiatalok.

A 2015-ös hagyományokat folytatva az ÓE idei prezentációja is sok jót ígér. Tavalyhoz hasonlóan a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói idén is különleges technikai eszközöket, robotokat mutatnak be, amelyeket a látogatók kézfejre erősített dőlésérzékelő segítségével irányíthatnak. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar ipari termék és formatervező szakos diákjai pedig ökodizájntárgyakkal, valamint öltözékekkel készülnek, amelyekhez a környezetünkben fellelhető, kidobásra szánt vagy épp megunt tárgyak és textilek szolgáltak ihlettel. Az Alba Regia Műszaki Kar geodéziai mérőállomást épít a nagyközönségnek. Az idei program szerint a Neumann János Informatikai Kar olyan háromdimenziós tárgyakat állít ki, amelyek 3D-s nyomtatóval készültek. Az ugyancsak az ÓE-hez tartozó Bejczy Antal iRobottechnikai Központ (BARK) egy humanoidrobotbemutatóval készül. A BARK névadója a NASA Mars-programja részeként a Pathfinder Mars-járó robot távirányítási technikáját dolgozta ki. A továbbfejlesztett találmány a tudós munkásságán alapszik, amelyet az emberközpontú robotikához kapcsolódó tudományos és műszaki területeken fejlesztett tovább.


Az Educatio kiállítást megelőzően az ÓE Bejczy születésnapja kapcsán tudományos programsorozattal is tisztelgett az intézmény díszdoktora előtt. A január 18-ai megemlékezés fő eseménye a Bejczy Múzeum és Kiállítás ünnepélyes megnyitása volt. Itt adták át első ízben az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központja és Hallgatói Önkormányzata által közösen megalapított Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díjat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.

 • Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Döbbenetes választási vesztegetési ügyek sorozatára derült fény a Jobbik háza táján. Azt biztosan tudjuk, hogy két jelöltet és egy egész pártot is komoly pénzekkel próbáltak rávenni a visszalépésre, és ki tudja hány ilyen ügyre nem derült fény.