EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,84 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Külföld

Megtalálták az ellopott Picasso-képet

Isztambulban találtak meg egy több millió dollárt érő Picasso-festményt, amelyet egy New York-i műgyűjtőtől loptak el.

A Femme se coiffant (Fésülködő nő) című képet egy többhetes fedett akció eredményeként foglalta le a török rendőrség, amely letartóztatott két orgazdát is – jelentette szombaton az Anadolu török hírügynökség.


A beszámoló szerint a rendőrség civil ruhás ügynökei műgyűjtőnek adták ki magukat, és két alkalommal is találkoztak az eladókkal a kikötőben, előbb egy szállodában, majd egy jachton. Az adásvétel egy kávézóban történt volna meg, ahol azonban a rendőrség rajtaütött az orgazdákon.

A bűnözők 8 millió dollárt kértek a képét, de az álruhás rendőröknek “sikerült” 7 millióra lealkudni az árat.

Az 1940-ben készült festmény a spanyol mester korabeli múzsáját, Dora Maart ábrázolja fésülködés közben.

A rendőrség egyelőre óvakodik azt állítani, hogy a New Yorkból ellopott kép lett meg, mivel már többször is előfordult, hogy bűnözőktől elkobzott műalkotások hamisítványnak bizonyultak.

A “Picassónak tűnő festmény” eredetiségét az isztambuli Mimar-Sinan szépművészeti egyetemen vizsgálják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kaméleon

  Kaméleon

  Testfestékkel álcázta modelljét Trina Merry, akinek az volt a célja, hogy az alanya teljes mértékben egybeolvadjon a háttérrel.

 • Süket és vak kutyus mentett életet

  Süket és vak kutyus mentett életet

  Hálás lehet az az amerikai család 17 éves kutyájának, ugyanis Queensland államban található tanyájukról elkóborolt 3 éves kislányuk, akire a hűséges juhászkutya vigyázott az erdőben.

 • Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó.