2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Megújul a múzeum és a kert

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a magyarok számára a „par excellence” múzeum, az intézmény azonban nem elégedhet meg ezzel: helyt kell állnia az erős európai mezőnyben, kiállításaival közvetítenie kell a tudomány friss eredményeit és fel kell hívnia az európai figyelmet a régió történetére – mondta el az MTI-nek az MNM leendő főigazgatója. Varga Benedek július 1-jétől kezdi meg ötéves ciklusát a Nemzeti Múzeum élén. Elmondása szerint az MNM eredeti missziója, hogy a lokalitásokon túlemelkedjen és más minőségbe emelje az összetartozást; a Kárpát-medence egészének régészetét, történelmét kell bemutatnia.

– Úgy tűnik, a Nemzeti Múzeum körüli Palotanegyedben komoly kulturális fejlesztések várhatók, ezekben a múzeum is örömmel részt vesz, a Múzeumkert felújítására pedig már el van különítve 300 millió forint: megnézzük, hogy ez mire lesz elég – tette hozzá Varga Benedek.


Budapest, 2015. november 24. Arany János szobra, Stróbl Alajos alkotása 1893-ban készült, mögötte a Nemzeti Múzeum épülete esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Kapcsolódó Cikkek