EUR: 308,08 Ft
CHF: 266,27 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Megújul a múzeum és a kert

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a magyarok számára a „par excellence” múzeum, az intézmény azonban nem elégedhet meg ezzel: helyt kell állnia az erős európai mezőnyben, kiállításaival közvetítenie kell a tudomány friss eredményeit és fel kell hívnia az európai figyelmet a régió történetére – mondta el az MTI-nek az MNM leendő főigazgatója. Varga Benedek július 1-jétől kezdi meg ötéves ciklusát a Nemzeti Múzeum élén. Elmondása szerint az MNM eredeti missziója, hogy a lokalitásokon túlemelkedjen és más minőségbe emelje az összetartozást; a Kárpát-medence egészének régészetét, történelmét kell bemutatnia.

– Úgy tűnik, a Nemzeti Múzeum körüli Palotanegyedben komoly kulturális fejlesztések várhatók, ezekben a múzeum is örömmel részt vesz, a Múzeumkert felújítására pedig már el van különítve 300 millió forint: megnézzük, hogy ez mire lesz elég – tette hozzá Varga Benedek.

Budapest, 2015. november 24. Arany János szobra, Stróbl Alajos alkotása 1893-ban készült, mögötte a Nemzeti Múzeum épülete esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.