EUR: 310,56 Ft
CHF: 288,83 Ft
2017. január 25., szerda
Pál

Külföld

Megzavarták Angela Merkel beszédét

New York, 2015. szeptember 25.
Angela Merkel német kancellár felszólal az ENSZ fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján a világszervezet New York-i székházában 2015. szeptember 25-én. A világ vezetői a következő 15 év fő feladatait, köztük az éhség és szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos teendőket határozzák meg. (MTI/EPA/Justin Lane)

Megzavarták Angela Merkel német kancellár beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén – jelentette kedden a német sajtó.

Az alkalmazott tudományokkal foglalkozó Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézete (IMWS) hétfői hivatalos megnyitóján a kancellár beszéde közben a közönség soraiban egy férfi felállt és a kormány menekültpolitikájáról szólva kifejtette, hogy aggódik gyermekei jövőjéért. Angela Merkelnek címezve szavait hozzátette: “Öntől mint fizikustól felelősségteljes döntéseket várok”.

A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy “Semmi kísérletezés”, amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére.

Angela Merkel válaszában kiemelte, hogy felelősségteljesen jár el és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa.

A közönség megtapsolta a kancellárt, a beszédét megzavaró férfit kivezették a teremből.

Kiderült, hogy a férfi a merseburgi műszaki főiskola oktatója. Az intézet rektora, Jörg Kirbs keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt az IMWS megnyitóján, és a kancellár beszédének megzavarásával “visszaélt a vendégjoggal”. Hozzátette, hogy a főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.

Kapcsolódó Cikkek