EUR: 307,34 Ft
CHF: 282,01 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Michael Jacksonról forgat Spike Lee

A néhai Michael Jackson sztárrá válásáról szól Spike Lee új dokumentumfilmje, amelyet a januári Sundance Filmfesztivál közönsége láthat először.

A Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall című dokumentumfilm premierje január 24-én lesz a Sundance Filmfesztiválon, és később a Showtime kábelcsatorna fogja vetíteni.

A poplegenda képviselőinek csütörtöki közlése szerint a film február 26-án kerül a boltokba, egy csomagban a Jackson számára áttörést hozó 1979-es Off the Wall című korong újbóli kiadásával.

Kezdetben Jackson volt a gyereksztárja a bátyjaival közös The Jackson Five formációnak, majd húsz évesen elkészítette Off the Wall című szólóalbumát. A pop királyának 1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban elkelt korongja.

A dokumentumfilm, amely Jackson archív anyagainak felhasználásával készült, a kezdetektől követi az énekes világsztárrá válását, egyebek közt leszerződését az Epic Records-hoz és a producer Quincy Joneshoz fűződő kapcsolatát.

Spike Lee előszeretettel foglalkozik filmjeiben az egyesült államokbeli faji kérdésekkel: 1989-es Szemet szemért című alkotását sokan minden idők legnagyszerűbb filmes alkotásai között tartják számon.

Lee dokumentumfilmet készített a Katrina hurrikánról is When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts címmel, amelyet az HBO sugárzott még 2006-ban. Legutóbb Mike Tyson bokszolóról készített filmet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.