EUR: 307,34 Ft
CHF: 286,72 Ft
2017. január 16., hétfő
Gusztáv

Külföld

Michael Jacksonról forgat Spike Lee

Tokió, 2007. március 4.
Michael JACKSON amerikai popénekes a győzelem V-jelét mutatja rajongóinak, amint a tokiói Narita repülőtérre érkezik 2007. március 4-én. Jackson egy összejövetelen vesz részt, amelynek vendégei a 3500 dolláros (kb. 675 ezer forintos) jegy ellenében 30 másodpercet tölthetnek a sztár társaságában. (MTI/AP/Inouje Icuo)

A néhai Michael Jackson sztárrá válásáról szól Spike Lee új dokumentumfilmje, amelyet a januári Sundance Filmfesztivál közönsége láthat először.

A Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall című dokumentumfilm premierje január 24-én lesz a Sundance Filmfesztiválon, és később a Showtime kábelcsatorna fogja vetíteni.

A poplegenda képviselőinek csütörtöki közlése szerint a film február 26-án kerül a boltokba, egy csomagban a Jackson számára áttörést hozó 1979-es Off the Wall című korong újbóli kiadásával.

Kezdetben Jackson volt a gyereksztárja a bátyjaival közös The Jackson Five formációnak, majd húsz évesen elkészítette Off the Wall című szólóalbumát. A pop királyának 1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban elkelt korongja.

A dokumentumfilm, amely Jackson archív anyagainak felhasználásával készült, a kezdetektől követi az énekes világsztárrá válását, egyebek közt leszerződését az Epic Records-hoz és a producer Quincy Joneshoz fűződő kapcsolatát.

Spike Lee előszeretettel foglalkozik filmjeiben az egyesült államokbeli faji kérdésekkel: 1989-es Szemet szemért című alkotását sokan minden idők legnagyszerűbb filmes alkotásai között tartják számon.

Lee dokumentumfilmet készített a Katrina hurrikánról is When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts címmel, amelyet az HBO sugárzott még 2006-ban. Legutóbb Mike Tyson bokszolóról készített filmet.

Kapcsolódó Cikkek