EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Program

Micsoda nő ez a férfi: A dán lány

Egy újabb tabut készül ledönteni Hollywood A dán lány című alkotással. Einar Wegener festő sikeres és elismert művész a XX. század elején, gyönyörű és szintén tehetséges feleséggel. Látszólag minden stimmel a saját kis bohém művészvilágukban, ám egy nap Einar rájön: lehet, hogy rossz testbe született. A transzneműséggel eddig leginkább kisebb független filmek foglalkoztak, továbbá tucatvígjátékok, ahol egy-egy erőltetetten vicces jelenetbe raktak be egy-egy transzneműt vagy transzvesztitát. Igen bátor húzás volt Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) rendezőtől, a Mindenség elmélete című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Eddie Redmayne-tól és a Filmakadémia idei favoritjától, Alicia Vikandertől, hogy sikereik csúcsán bevállalták ezt a meglehetősen megosztó alkotást, ami könnyen karriergyilkosságba torkollhatna. A négy Oscar-jelölés és az anyagi siker egyelőre inkább arról árulkodik, hogy jó döntés hoztak, amikor belevágtak A dán lány elkészítésébe.

adanlanyTudta-e? 

– A film 25 millió dollárból készült.

– Einar Wegener/Lili Elbe szerepére eredetileg Nicole Kidmant kérték fel.

– Gerda szerepére az elmúlt években esélyes volt Charlize Theron, Marion Cotillard, Uma Thurman és Rachel Weisz is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meríts a szívedből!

    Meríts a szívedből!

    Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

  • Így még nem láthattuk Budapestet

    Így még nem láthattuk Budapestet

    A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.