EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Program

Micsoda nő ez a férfi: A dán lány

Egy újabb tabut készül ledönteni Hollywood A dán lány című alkotással. Einar Wegener festő sikeres és elismert művész a XX. század elején, gyönyörű és szintén tehetséges feleséggel. Látszólag minden stimmel a saját kis bohém művészvilágukban, ám egy nap Einar rájön: lehet, hogy rossz testbe született. A transzneműséggel eddig leginkább kisebb független filmek foglalkoztak, továbbá tucatvígjátékok, ahol egy-egy erőltetetten vicces jelenetbe raktak be egy-egy transzneműt vagy transzvesztitát. Igen bátor húzás volt Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) rendezőtől, a Mindenség elmélete című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Eddie Redmayne-tól és a Filmakadémia idei favoritjától, Alicia Vikandertől, hogy sikereik csúcsán bevállalták ezt a meglehetősen megosztó alkotást, ami könnyen karriergyilkosságba torkollhatna. A négy Oscar-jelölés és az anyagi siker egyelőre inkább arról árulkodik, hogy jó döntés hoztak, amikor belevágtak A dán lány elkészítésébe.

adanlanyTudta-e? 

– A film 25 millió dollárból készült.

– Einar Wegener/Lili Elbe szerepére eredetileg Nicole Kidmant kérték fel.

– Gerda szerepére az elmúlt években esélyes volt Charlize Theron, Marion Cotillard, Uma Thurman és Rachel Weisz is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.