EUR: 307,52 Ft
CHF: 287,08 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Program

Micsoda nő ez a férfi: A dán lány

Egy újabb tabut készül ledönteni Hollywood A dán lány című alkotással. Einar Wegener festő sikeres és elismert művész a XX. század elején, gyönyörű és szintén tehetséges feleséggel. Látszólag minden stimmel a saját kis bohém művészvilágukban, ám egy nap Einar rájön: lehet, hogy rossz testbe született. A transzneműséggel eddig leginkább kisebb független filmek foglalkoztak, továbbá tucatvígjátékok, ahol egy-egy erőltetetten vicces jelenetbe raktak be egy-egy transzneműt vagy transzvesztitát. Igen bátor húzás volt Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) rendezőtől, a Mindenség elmélete című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Eddie Redmayne-tól és a Filmakadémia idei favoritjától, Alicia Vikandertől, hogy sikereik csúcsán bevállalták ezt a meglehetősen megosztó alkotást, ami könnyen karriergyilkosságba torkollhatna. A négy Oscar-jelölés és az anyagi siker egyelőre inkább arról árulkodik, hogy jó döntés hoztak, amikor belevágtak A dán lány elkészítésébe.

adanlanyTudta-e? 

– A film 25 millió dollárból készült.

– Einar Wegener/Lili Elbe szerepére eredetileg Nicole Kidmant kérték fel.

– Gerda szerepére az elmúlt években esélyes volt Charlize Theron, Marion Cotillard, Uma Thurman és Rachel Weisz is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.