EUR: 310,19 Ft
CHF: 288,89 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Tech

Minden második kínai lakos internetezik

Broadband-internet-solutions

Minden második kínai lakos csatlakozik az internethez, túlnyomó többségük, 90 százalékuk okostelefonnal – közölte kedden a China Internet Information Center.

Az adtok szerint 2015 végén 688 millió kínai lakos rendelkezett internet eléréssel, az ország lakosságának 50,3 százaléka. Közölték, a mobilinternet szolgáltatások igénybevétele lendületesen növekedett tavaly.

Az Alibaba kereskedelmi portál fizető szolgáltatása, az Alipay, valamint a Tencent fizető szolgáltatása, a WeChat Pay forgalma 64 százalékkal növekedett. Az internetes bankolás 39 százalékos növekedést ért el tavaly, az online bevásárlások forgalma 43 százalékkal emelkedett, az utazási irodák internetes foglalásai pedig 56 százalékkal nőttek.

A mobilkészüléken részvényügyleteket lebonyolító befektetők száma 120 százalékkal, 43 millióra emelkedett tavaly Kínában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.