EUR: 326,39 Ft
CHF: 283,62 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Életmód

Nem kellesz, te cigi! Nikotinos rémálmok (3. rész)

A második nap éppolyan elviselhetetlen volt, mint az első. Ráadásul borzalmas éjszaka állt mögöttem, össze-vissza álmodtam mindent, iszonyú valóságosan. Rettentő fáradtan ébredtem. Aztán egész nap küzdöttem a cigarettázás utáni vággyal, kortyolgattam a teát, légzőgyakorlatoztam… Hát, mindegyik után azt éreztem, köszönöm, ez jól esett, most pedig jöjjön egy cigi!

Csak azért nem gyújtottam rá, mert iszonyú ciki lett volna saját magamnak bevallani, hogy nem tudom megcsinálni! Ez nem fért bele a büszkeségembe, azért is nem kezdtem bele ilyesmibe az elmúlt 18 évben (a terhesség alatt természetesen nem dohányoztam, de akkor végig annyira rosszul voltam, hogy ha kényszerítenek se tudtam volna elszívni egy cigarettát), mert tudtam, kudarcot nem vallhatok.


A küzdelmes napot megint egy össze-vissza álmodós éjszaka követte. Csak reggel jöttem rá, hogy valószínűleg a tapasz miatt van. Azt írják, 24 órás, azért hagytam fent, de végülis szükségtelen. Álmomban eddig sem dohányoztam!

Ezen felismerésemnek köszönhetően a 3. éjszakán már sikerült normálisan aludnom. Így derült ki számomra az is, hogy ez az I-es tapasz valóban nagyon erős. Reggel ugyanis, amikor a dohányzás utáni olthatatlan vágy enyhítése céljából felragasztottam, úgy megütött, hogy le kellett ülnöm. Az agyam bezsongott, megszédültem és a szívem kalimpált – mint amikor dohányos koromban (fú, de rég volt, három napja!), túlcigiztem magam. Csak tüdőfájdalom nélkül!


Na, ebből csináltam magamnak egy jó kis problémát, mintha nem lett volna épp elég, hogy nem gyújthatok rá. Szándékosan nem használtam eddig azt a kifejezést, hogy nikotinelvonás, mert ugye, hála a tapasznak, mostanáig fogalmam sem volt róla, hogy mi az. De gondoskodtam róla, hogy jó gyorsan átessek ezen a tapasztalaton is.

A következő két nap egész jól telt. A tapasz tette a dolgát: reggel ütött, aztán napközben szinten tartott. Melóztam is, de alig jutott eszembe a dohányzás. Az időközben magamban csak after six-nek nevezett cigi is tartotta bennem a lelket, éltem is a lehetőséggel, de a második nap már nem is igazán esett jól. Úgy éreztem, óriási nagy király vagyok, egy hét alatt úgy leszokok a cigiről, mint a sicc. És közben mindvégig kedves vagyok és 53 kiló!

Csak az az egy idegesített, hogy meggyőződésemmé vált, ez a tapasz túl nagyágyú nekem és épp most szoktat hozzá egy olyan nikotindózishoz, amire 18 dohányzással töltött év alatt sem volt szükségem soha. Így aztán elhatároztam, váltok. S, ha már váltok, rögtön ki is próbálok valami újat. A sokat reklámozott spray-re esett a választásom. Hú, de nagy hiba volt!

Folytatás: Zabálás, cirkusz, bőgés… Na kisanyám, megtudtad, mi az a nikotinéhség!

Kapcsolódó Cikkek

 • Létezik egészséges elhízás?

  Létezik egészséges elhízás?

  A metabolikus szindróma más elemeit nélkülöző elhízás akár még az egészséges kategóriába is sorolható néhány kuztatás szerint, ez az elképzelés azonban megdőlni látszik.

 • Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  Bormustra a minőségi borfogyasztásért

  A hazai borkultúra fejlesztése, a minőségi borfogyasztás ösztönzése, közben egy izgalmas versenysorozat a borászok között. Egyebek mellett ezt kínálja ” A Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” című rendezvénysorozat, melynek záróeseményére októberben kerül sor a tállyai Mailloth-kastélyban.

 • A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  A közösségi médiát használjuk hírforrásként

  Magyarországon a közösségi média lett az első számú hírforrás – áll a Reuters Institute nemrég közzétett, digitális hírfogyasztásról szóló 2018-as elemzésében, amely a YouGov 37 ország 74 ezer online hírolvasójának bevonásával készített felmérésén alapul.