EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Belföld

Nem létező örökségért harcol Czeizel szeretője?

Hiányzó végrendelet, törvénytelen gyermek, hagyatéki vita – a Czeizel-ügy lassan követhetetlenné válik. Mint ismeretes, az orvos-genetikus felvállalta, hogy  feleségén kívül van egy másik nő is az életében, akitől született két gyermeke. Információink szerint azonban Czeizel hagyatéka inkább szellemi, mint anyagi.

Dóra még egyetemista volt, amikor Czeizellel megismerkedett, néhány évvel később pedig megszületett első közös gyerekük, Andriska. A professzor nem akart már több gyermeket, ám lefagyasztatta spermáját, hogy Dóra a halála után szülhessen tőle babát, ha szeretne. Ám Fannit még életében magához ölelhette a genetikus.

– Dóri egyszer csak arról tájékoztatott, hogy várandós. A hír hallatán, hogy újra apa leszek, kiborultam – fogalmazott a doktor a könyvében, a körülményekre viszont nem tért ki, ami most még inkább bonyolulttá teszi az ügyet.

Budapest, 2014. szeptember 12. Czeizel Endre orvos, genetikus beszél a nevéhez fűződő magzatvédő vitamint népszerűsítő sajtótájékoztatón Budapesten, a Szent Margit Kórházban 2014. szeptember 12-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi


Czeizel Endre orvos, genetikus beszél a nevéhez fűződő magzatvédő vitamint népszerűsítő sajtótájékoztatón Budapesten, a Szent Margit Kórházban 2014. szeptember 12-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kaáli Géza professzor, a Kaáli Intézet igazgatója – aki leszögezte, hogy klinikájának a Czeizel-ügyhöz nincs semmi köze – azt nyilatkozta, hogy hazánkban egyedülálló nő irányítottan nem kaphat spermát, azaz egy asszony csak ismeretlen donorspermát kaphat a mesterséges megtermékenyítés során. Akadnak, akik szerint Dóra „jogtalanul használta fel” a professzor spermáját.

– Ügyfelem nem követett el bűncselekményt – mondta lapunknak szűkszavúan Lichy József, Dóra ügyvédje. A sajtó ugyanis arról írt, hogy a spermadonor beleegyezői nyilatkozatára nem a genetikusprofesszor, hanem egy másik férfi adatai, továbbá aláírása kerültek. Információink szerint azonban a kislány anyakönyvi kivonatán már Czeizel professzor neve szerepel, azaz előtte hivatalosan is elismerte sajátjának a babát. – Dóri, ismerve az emberek rosszindulatát, apaságomat az Igazságügyi Intézet DNS-vizsgálatával is igazolta – írt erről könyvében a genetikus.

A helyzetet nehezíti, hogy Czeizel Endre azt mondta, készített végrendeletet, hogy mindent – így valószínűleg két kisebb gyereke sorsát is – elrendezzen maga körül, a dokumentumnak azonban nyoma veszett. Úgy tudjuk, a hagyatéki tárgyaláson az derült ki, hogy a Czeizel vagyon  hivatalosan inkább mínuszban van, mint pluszban, ám azt nem lehet tudni, hogy összes vagyontárgyát listázták-e. Dóra pedig igényt tart a vagyon egy részére a két gyermek után. Az biztos, hogy itt még nincs vége a történetnek és Czeizel professzor nem akart ilyen botrányt a halála után.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Brutális vihar csapott le Budapestre

  Brutális vihar csapott le Budapestre

  Hatalmas vihar pusztított Budapesten kedden a délutáni órákban. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

 • Szerelem és Gulág

  Szerelem és Gulág

  Végre egy könyv, ami a nehézkes, fájdalmas történelmet emberközelbe hozva, olvasmányossá téve megérteti velünk.

 • „Missziónk az egészségmegőrzés”

  „Missziónk az egészségmegőrzés”

  Ökrösi Leventét, a Wellness Eszközök Üzlet Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a Lónyay utca 18/A alatt található, közérzetjavító és wellnesstermékeket forgalmazó üzlet termékeiről, elégedett vásárlóiról és terveiről.

 • Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Terror Manchesterben: Hősként viselkedett a hajléktalan

  Chris Parker nevétől hangos most a brit sajtó. Ő az a 33 éves hajléktalan, aki félelmet nem ismerve segített a manchesteri terrortámadás után egy kislánynak, majd egy idősebb asszonynak, aki végül nem élte túl a történteket.