EUR: 305,49 Ft
CHF: 269,49 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Életmód

Nima, a mosolygós gluténvadász

nimaGluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak szánja legújabb kütyüjét a 6SensorLabs. A Nima nevű szenzor
képes megállapítani, gluténmentes-e az étel, vagy sem. Az eszköz működése roppant egyszerű: egy kis tárolóba helyezzük az ételt, majd azt becsúsztatjuk a Nima tetején. Mosolygó fejet mutat, ha nincs benne glutén, és szomorút, ha van. A Nimát egyelőre 250 dollárért (70 ezer forint) lehet előrendelni, de a pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert. A géphez használható tárolókat külön kell majd megvásárolni (darabját öt dollárért, azaz közel 1500 forintért), és ezeknek később lesznek alternatív változatai is, amelyek másfajta érzékenységekre és allergiákra tesztelik le az ételt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Variációk töltött paprikára

    Variációk töltött paprikára

    A paprika nyersen, salátának, hidegtálakhoz, sütve, főzve, savanyítva elengedhetetlen kelléke a magyar gasztronómiának. Igazi hazai alapanyagként tartjuk számon, hiszen Szentgyörgyi Albert is a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint, amivel aztán kiérdemelte a Nobel-díjat.

  • Legyél te a fesztiválkirálynő!

    Legyél te a fesztiválkirálynő!

    Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.