EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Életmód

Nima, a mosolygós gluténvadász

nimaGluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak szánja legújabb kütyüjét a 6SensorLabs. A Nima nevű szenzor
képes megállapítani, gluténmentes-e az étel, vagy sem. Az eszköz működése roppant egyszerű: egy kis tárolóba helyezzük az ételt, majd azt becsúsztatjuk a Nima tetején. Mosolygó fejet mutat, ha nincs benne glutén, és szomorút, ha van. A Nimát egyelőre 250 dollárért (70 ezer forint) lehet előrendelni, de a pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert. A géphez használható tárolókat külön kell majd megvásárolni (darabját öt dollárért, azaz közel 1500 forintért), és ezeknek később lesznek alternatív változatai is, amelyek másfajta érzékenységekre és allergiákra tesztelik le az ételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Batátát az asztalra!

  Batátát az asztalra!

  Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.