EUR: 307,87 Ft
CHF: 282,33 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Életmód

Nima, a mosolygós gluténvadász

nimaGluténérzékenyeknek, fogyókúrázóknak szánja legújabb kütyüjét a 6SensorLabs. A Nima nevű szenzor
képes megállapítani, gluténmentes-e az étel, vagy sem. Az eszköz működése roppant egyszerű: egy kis tárolóba helyezzük az ételt, majd azt becsúsztatjuk a Nima tetején. Mosolygó fejet mutat, ha nincs benne glutén, és szomorút, ha van. A Nimát egyelőre 250 dollárért (70 ezer forint) lehet előrendelni, de a pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert. A géphez használható tárolókat külön kell majd megvásárolni (darabját öt dollárért, azaz közel 1500 forintért), és ezeknek később lesznek alternatív változatai is, amelyek másfajta érzékenységekre és allergiákra tesztelik le az ételt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.