EUR: 310,20 Ft
CHF: 289,51 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Külföld

Öngyilkos merénylő robbantott, sok a halott

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet öngyilkos merénylője robbantotta fel magát péntek este egy rendőrőrsnél a dél-jemeni Ádenben, a terrorcselekményben hét ember meghalt – közölte a rendőrség.

A merénylet a város egyik belvárosi negyedében történt. A rendőrség megpróbálta megállítani azt a gépkocsit, amelyben a merénylő utazott, de a jármű nem állt meg. A vezetője egy rendőrségi ellenőrző pontnál robbantotta fel magát.

Az Iszlám Állam jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, nyilvánosságra is hozta a támadó nevét.

Előző nap, csütörtökön egy öngyilkos merénylő a jemeni elnök ádeni palotája közelében robbantotta fel magát, kioltva nyolc ember életét. Ezt a merényletet is az Iszlám Állam hajtotta végre.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a tavaly júliusban visszafoglalt Ádenben működő, Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette kormánnyal. Háled Bahah jemeni miniszterelnök és kabinetjének tagjai hétfőn tértek vissza Ádenbe, miután egy korábbi merénylet miatt a kormány hónapokra kénytelen volt elhagyni az országot.

A Jemenben folyó harci cselekmények következtében eddig mintegy hatezren haltak meg, köztük 2800 civil, és csaknem 2,4 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meztelenül rohant a templomba a lány

  Meztelenül rohant a templomba a lány

  Rengeteg sérülés borította annak a 18 éves lánynak a testét, aki magából kikelve, ordítozva rontott be egy texasi templomba azt állítva, hogy egy autós elrabolta, majd egy erdőben molesztálni kezdte.

 • Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant vasárnap egy ukrán Mi-2-es katonai helikopter az ország keleti részén, Donyeck megye kijevi ellenőrzésű részén, az előzetes információk alapján öten vesztették életüket, a gép három fős legénysége és két utasa – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

 • Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  A globalizált világban fontos, hogy a gyökereinket megerősítsük, s felismerjük, hogy valami sokkal értékesebbel rendelkezünk, mint az olcsó, import kultúra – fogalmazott Nagyszalonta polgármestere az Arany János emlékév kapcsán megjelent formabontó album kapcsán.