EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Példátlan összefogás a betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés

Budapest, 2015. december 10.
Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, a PMA főigazgatója az emberi jogok világnapja alkalmából rendezett konferencián, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) és a Hanns Seidel Alapítvány rendezvényén a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2015. december 10-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Példátlan összefogásnak nevezte a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést a Magyar Hírlapnak adott interjújában Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke.

A politikus a hétfőn megjelent interjúban úgy fogalmazott: “példátlan összefogásnak tartom, hogy minden ötödik választópolgár egy adott cél érdekében aláír valamilyen kezdeményezést”. Úgy vélte, a kvóta elleni fellépés legitimációját erősíti a kezdeményezés, és mivel Európa mégiscsak demokráciákból áll, végső soron megkerülhetetlen a magyar és a tömeges befogadást szintén ellenző európai választók véleménye. Különösen úgy, hogy Közép-Európa valamennyi, az unióhoz 2004 után csatlakozott államában a társadalmi hozzáállás a miénkhez hasonló mértékben elutasító – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy nyomásgyakorlásként használják-e fel az aláírásokat, úgy válaszolt: a magyar kormány mozgásterét egyértelműen növeli, ha ilyen erős és kézzelfogható belföldi felhatalmazás áll mögötte.

Kapcsolódó Cikkek