2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Aktuális

Rekordot döntött a Saul fia Amerikában!

2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)Mától a legnagyobb bevételt produkáló magyar filmmé avanzsált a Saul fia a tengerentúlon.

A boxofficemojo.com információi szerint a holokausztfilm bevétele jelenleg 334.676 dollár, 21 moziból. A Golden Globe-díj sokat dobott a film népszerűségén, ugyanis a filmet forgalmazó Sony Classic az eddigi 4 mozis vetítést további 17-el toldotta meg. A Saul kedvező, 5000 dollár feletti moziátlagot produkált, így további moziszám emelés várható a következő hetekben.

Az eddig rekorder Mundruczó Kornél: Fehér Isten című alkotása volt, amely 29 moziból 282,358 dollár keresett az USA-ban mozis pályafutása alatt.

 

További kiemelkedő magyar mozis bevételek Amerikából: 

Kontroll: 237.183 dollár, 6 moziból

Sorstalanság: 196.857 dollár 9 moziból

A nagy füzet: 66.559 dollár 15 moziból

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy rendőrt öltek meg tálib felkelők

    Tizenegy rendőrt öltek meg tálib felkelők

    Tálib felkelők rendőrségi ellenőrzőpontokra támadtak a dél-afganisztáni Hilmend tartományban vasárnapra virradó éjszaka, az összecsapásokban tizenegy rendőr életét vesztette – közölte a tartományi kormányzói hivatal.

  • Hideg, téli idő várható a jövő héten

    Hideg, téli idő várható a jövő héten

    Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.