EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Aktuális

Rekordot döntött a Saul fia Amerikában!

2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)Mától a legnagyobb bevételt produkáló magyar filmmé avanzsált a Saul fia a tengerentúlon.

A boxofficemojo.com információi szerint a holokausztfilm bevétele jelenleg 334.676 dollár, 21 moziból. A Golden Globe-díj sokat dobott a film népszerűségén, ugyanis a filmet forgalmazó Sony Classic az eddigi 4 mozis vetítést további 17-el toldotta meg. A Saul kedvező, 5000 dollár feletti moziátlagot produkált, így további moziszám emelés várható a következő hetekben.

Az eddig rekorder Mundruczó Kornél: Fehér Isten című alkotása volt, amely 29 moziból 282,358 dollár keresett az USA-ban mozis pályafutása alatt.

 

További kiemelkedő magyar mozis bevételek Amerikából: 

Kontroll: 237.183 dollár, 6 moziból

Sorstalanság: 196.857 dollár 9 moziból

A nagy füzet: 66.559 dollár 15 moziból

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötös alá

  Ötös alá

  Nagyon szép dolog, ha egy iskola nem klisékkel, hanem tanár-diák együttműködésben készült zenés színpadi játékkal emlékezik nemzeti ünnepeken.

 • Rendőrt ölt a neonáci

  Rendőrt ölt a neonáci

  Kegyetlenül megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot szerdán Bőnyben Győrkös István, az ismert nyilasvezér.

 • Mécs kiakadt Horn rokonára

  Mécs kiakadt Horn rokonára

  Komoly perpatvar robbant ki egy orosz tévéműsor miatt, amelyben az ’56-os forradalmat a CIA művének nevezték. Az adásban megszólalt az MSZP-s Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga is, aki szerint a szabadságharc idején vadásztak a zsidókra.

 • Juhász maffiózóknak dolgozik

  Juhász maffiózóknak dolgozik

  Végleg eldőlt, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke Portik Tamásnak, a magyar alvilág egyik legsúlyosabb figurájának táskahordója.