EUR: 312,24 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Aktuális

Rekordot döntött a Saul fia Amerikában!

2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)Mától a legnagyobb bevételt produkáló magyar filmmé avanzsált a Saul fia a tengerentúlon.

A boxofficemojo.com információi szerint a holokausztfilm bevétele jelenleg 334.676 dollár, 21 moziból. A Golden Globe-díj sokat dobott a film népszerűségén, ugyanis a filmet forgalmazó Sony Classic az eddigi 4 mozis vetítést további 17-el toldotta meg. A Saul kedvező, 5000 dollár feletti moziátlagot produkált, így további moziszám emelés várható a következő hetekben.

Az eddig rekorder Mundruczó Kornél: Fehér Isten című alkotása volt, amely 29 moziból 282,358 dollár keresett az USA-ban mozis pályafutása alatt.

 

További kiemelkedő magyar mozis bevételek Amerikából: 

Kontroll: 237.183 dollár, 6 moziból

Sorstalanság: 196.857 dollár 9 moziból

A nagy füzet: 66.559 dollár 15 moziból

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.

 • Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Simicska pénzéből veszteget a Jobbik

  Döbbenetes választási vesztegetési ügyek sorozatára derült fény a Jobbik háza táján. Azt biztosan tudjuk, hogy két jelöltet és egy egész pártot is komoly pénzekkel próbáltak rávenni a visszalépésre, és ki tudja hány ilyen ügyre nem derült fény.