EUR: 305,31 Ft
CHF: 275,15 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Rengetegen utaztak fehérneműben vasárnap

Több mint hatvan országban csatlakoztak a fehérneműben tömegközlekedés világnapjához vasárnap: New Yorkban több mint négyezren utaztak ruha nélkül a metrón, villamosokon, buszokon.

A különleges akció 2002-ben indult az amerikai metropoliszból, innen jutott el Atlantába, Chicagóba, Dallasba, majd vált nemzetközivé: többek közt Londonban, Vancouverben, Berlinben, Prágában és Bécsben is megszabadulnak egy napra ruháiktól a tömegközlekedésen utazók.

New Yorkban a globális villámcsődületet az Improv Everywhere nevű szervezet irányította.

“Miért veszek benne részt? Mert amikor elhagyod az otthonodat, megmondják, hogyan öltözködj, mit viselj. Ilyenkor azt csinálod, amit amúgy nem szokás. Figyelsz másokra, jól érzed magad, élsz egy kicsit. Elmondjuk a világnak, hogy mi is vicces város vagyunk” – mondta el a vancouveri Rick Johnson, aki már ötödik éve utazik fehérneműben január 10-én.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.