EUR: 309,24 Ft
CHF: 285,43 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Program

Rocky Balboa – Creed: Apollo fia

Minden valamirevaló filmrajongót rémülettel tölt el, ha egy sztár régi klasszikus szerepét porolja le 20, 30 vagy 40 év elteltével, hiszen a végeredmény igencsak végletesre sikerülhet. Jó példa erre Harrison Ford, aki az Indiana Jones 4-ben már csaknem önmaga paródiája volt, de az új Star Wars-filmben Han Solo (vagy inkább Papa Solo) figuráját tökéletesen hozzá tudták igazítani a színész életkorához. Az idén hetvenéves Sylvester Stallone érezhette, hogy egy új Rocky-filmben már igen ciki lenne, ha kisgatyában püfölne egy nálánál 30-40 évvel fiatalabb ellenfelet, miközben felcsendül az ikonikus Eye of the tiger című sláger. A történet szerint Adonis Johnson – Rocky egykori riválisának, majd későbbi barátjának, Apollo Creednek a fia – megkeresi a már visszavonultan élő Balboát, hogy legyen az edzője. A film abszolút Stallone karriercsúcsa és egyben összegzése is, hiába mellékszereplő, ez az ő utolsó (?) nagy dobása.

 

slyTudta-e?

– Sylvester Stallone Golden Globe-ot nyert az alakításáért.

– A film 35 millió dollárból, mindössze két hónap alatt készült.

– Ez a hetedik alkalom, hogy Sly Rocky Balboaként tűnik fel a filmvásznon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.