EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Program

Rocky Balboa – Creed: Apollo fia

Minden valamirevaló filmrajongót rémülettel tölt el, ha egy sztár régi klasszikus szerepét porolja le 20, 30 vagy 40 év elteltével, hiszen a végeredmény igencsak végletesre sikerülhet. Jó példa erre Harrison Ford, aki az Indiana Jones 4-ben már csaknem önmaga paródiája volt, de az új Star Wars-filmben Han Solo (vagy inkább Papa Solo) figuráját tökéletesen hozzá tudták igazítani a színész életkorához. Az idén hetvenéves Sylvester Stallone érezhette, hogy egy új Rocky-filmben már igen ciki lenne, ha kisgatyában püfölne egy nálánál 30-40 évvel fiatalabb ellenfelet, miközben felcsendül az ikonikus Eye of the tiger című sláger. A történet szerint Adonis Johnson – Rocky egykori riválisának, majd későbbi barátjának, Apollo Creednek a fia – megkeresi a már visszavonultan élő Balboát, hogy legyen az edzője. A film abszolút Stallone karriercsúcsa és egyben összegzése is, hiába mellékszereplő, ez az ő utolsó (?) nagy dobása.

 

slyTudta-e?

– Sylvester Stallone Golden Globe-ot nyert az alakításáért.

– A film 35 millió dollárból, mindössze két hónap alatt készült.

– Ez a hetedik alkalom, hogy Sly Rocky Balboaként tűnik fel a filmvásznon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.