EUR: 308,25 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Életmód

Rollerezzen a pattanások ellen!

DermarollerSokan tudják, hogy bizonyos élelmiszerek fokozzák a pattanáshajlamot, ám ezt kevesen hozzák összefüggésbe a glikémiás indexszel. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a lehetséges kapcsolatról és a megoldási lehetőségekről beszélt, és azt is elárulta, hogy mire jó a dermaroller.

− A pattanás nagyon gyakori jelenség, és bár elsősorban kamaszkorban jelentkezik, egyre nagyobb arányban fordul elő felnőttkorban is. Különösen az arcon lévő aknék lehetnek zavarók − mondta a szakember. − A pattanásoktól szenvedőknek nagyon figyelniük kell arra, hogy milyen étrendet követnek.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a csokoládé, a mogyoró vagy a zsíros, olajos, túl fűszeres ételek kiválthatják a pattanásokat, ám a University of Hull kutatásában most arra a megállapításra jutott, hogy a magas glikémiás indexű élelmiszerek és a tej ronthat a bőr állapotán.

− A fehér kenyér, a burgonya és természetesen a cukor hirtelen megemelik a szervezet vércukorszintjét, szénhidráttartalmuk gyorsan felszívódik. Ellenben az alacsony glikémiás indexű ennivalók − mint a legtöbb zöldség, gyümölcs, babfélék, sőt, a 70 százaléknál magasabb kakaótartalmú étcsokoládék − csak lassan emelik meg a vércukorszintet, ezért az inzulinkiválasztás is csekély lesz. A nagy mennyiségű inzulin kiválasztása elősegíti a zsírok elraktározását, és ezzel a túlsúlyt, emellett összefüggésbe hozható a pattanások kialakulásával is − magyarázta dr. Pellion Szilvia.

− Pattanások, kitágult pórusok, aknés hegek, fokozott faggyútermelés ellen nagyon jól beválik a dermaroller, amellyel még a bőr is fiatalítható. A dermaroller egy apró tűket tartalmazó henger, amelynek orvosi változatában a tűhosszúság 1,5 mm, ezáltal a bőr mélyebb rétegeibe hatol. Általában négy kezelés javasolt, 3-4 hetes intervallumokban – mondja az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza. – A kezelést követően egyből javul a bőr állaga,  a hosszú távú hatás azonban néhány hónap múlva jelentkezik A kezelések során a faggyútermelés csökken, az aknés hegek javulnak, sőt, a korábbi pattanások bebarnult helyei is világosodnak, miközben a ráncok is kisimulnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.

 • Forró téma a nyári szabadság

  Forró téma a nyári szabadság

  Minden évben minimum két hét folyamatos pihenésre lenne szükség ahhoz, hogy a hétköznapi mókuskerékből kiszálljunk, és így feltöltődjünk.

 • Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Egyre népszerűbb a netes bankolás

  Bár a bankfiókok továbbra is fontos szerepet töltenek be az ügyek intézésében, egyre többen használnak hazánkban internetbankot és mobilalkalmazást.

 • A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  A tetőn spórolhatunk a legtöbbet

  Csak minden hatodik magánépíttető gondolkozik energiahatékony és korszerű tetőben, holott építkezés vagy felújítás során 71 százalék számára az egyik legfontosabb szempont a jó hőszigetelés kialakítása.