EUR: 307,76 Ft
CHF: 282,33 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Külföld

Soha nem ment még ilyen jól az amerikai moziknak!

Először haladta meg a 11 milliárd dollárt az észak-amerikai mozik bevétele 2015-ben, nem utolsó sorban az új Star Wars-film, Az ébredő Erő sikerének köszönhetően.

A mozis bevételeket közlő Rentrak piackutató cég összesítése szerint az amerikai és a kanadai mozikban 11,1 milliárd dollár (3217,6 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők a 2015-ben vetített filmekre. Ebből 572 millió dollárt (165,8 milliárd forintot) hozott Az ébredő Erő, a Star Wars-széria hetedik része.

2014-ben 10,36, 2013-ban 10,91 milliárd dollár volt az észak-amerikai mozik jegybevétele.

“Hollywood jól teljesített 2015-ben, egyik kasszasiker jött a másik után. A rekordok dominóként dőltek meg, a bevételek csak nőttek és nőttek, a nézők özönlöttek a mozikba” – mondta a Rentrak egyik elemzője. Paul Dergarabedian szerint az anyagi siker titka a filmek különösen nagy választékában rejlett.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Ablakzsiráf

    A nap képe: Ablakzsiráf

    Félelmet nem ismerve, egy pálcikára tűzött banánnal etetett egy zsiráfot egy thaiföldi kislány. A Bangkok peremén található ablakok nélküli Safari World vadasparkban szinte bárki átélhet hasonló kalandot több tucatnyi állat társaságában, hiszen a park különlegessége, hogy a látogató teljes testközelből ismerkedhet meg több száz különféle állattal.

  • Hazatért a csavargó nyuszi

    Hazatért a csavargó nyuszi

    Egy kislány elejtette szeretett plüssnyusziját Sydneiben az egyik menetrend szerint közlekedő vonat kocsijában, miközben szülei a babakocsit igyekeztek minél hamarabb leemelni a szerelvényről Wynyard megállónál.