2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Külföld

Soha nem ment még ilyen jól az amerikai moziknak!

Először haladta meg a 11 milliárd dollárt az észak-amerikai mozik bevétele 2015-ben, nem utolsó sorban az új Star Wars-film, Az ébredő Erő sikerének köszönhetően.

A mozis bevételeket közlő Rentrak piackutató cég összesítése szerint az amerikai és a kanadai mozikban 11,1 milliárd dollár (3217,6 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők a 2015-ben vetített filmekre. Ebből 572 millió dollárt (165,8 milliárd forintot) hozott Az ébredő Erő, a Star Wars-széria hetedik része.


2014-ben 10,36, 2013-ban 10,91 milliárd dollár volt az észak-amerikai mozik jegybevétele.

“Hollywood jól teljesített 2015-ben, egyik kasszasiker jött a másik után. A rekordok dominóként dőltek meg, a bevételek csak nőttek és nőttek, a nézők özönlöttek a mozikba” – mondta a Rentrak egyik elemzője. Paul Dergarabedian szerint az anyagi siker titka a filmek különösen nagy választékában rejlett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.