EUR: 305,40 Ft
CHF: 276,92 Ft
2017. július 24., hétfő
Kinga, Kincső

Belföld

Szinte biztos, hogy a Saul fia nyeri az Oscart!

Toronymagas Oscar-esélyesnek számít a nemzetközi fogadóirodáknál a Saul fia című film. Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjének sikerére ennek megfelelően a legkisebb nyereményszorzókkal lehet fogadni: a legjobb külföldi filmnek járó szobrocska odaítélésének esetére van olyan iroda, amelyik hét dollár tétre csupán egy dollár nyereményt ígér.

Saul fia, Nemes Jeles László, Golden Globe, 2016 (Fotó: MTI)

Az Oscar is jól állna nekik (Fotó: MTI)

A legjobb nemzetközi alkotások szekciójában kilenc film maradt talpon, hogy ezek közül melyek kapnak konkrét jelölést az Oscar-díjra, lapunk megjelenésének napján, azaz csütörtökön derül ki. Az eredményhirdetésre február 28-án kerítenek sort. A Saul fia erősségét jól mutatja, hogy míg győzelme esetén a legjobb esetben is 1,2-szeres szorzóval számolhatunk, a többi produkció oddsai nagyságrendekkel magasabbak.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán gratulált a Saul fia alkotóinak és szereplőinek azt követően, hogy a film Golden Globe-díjat kapott Los Angelesben a legjobb idegen nyelvű alkotás kategóriában. „Wow! Egyedülálló magyar siker. Őszintén gratulálok Nemes Jeles Lászlónak, valamint a Saul fia összes alkotójának és szereplőjének. Elismerésem Andy Vajnának is, aki olyan filmtámogatási rendszert alakított ki, amely utat nyit a tehetségeknek” – olvasható a bejegyzésben.

A még ugyancsak esélyesként számon tartott francia Mustang (mely a Saulhoz hasonlóan 23 díjat zsebelt be eddig) például ötszörös szorzóval fut és a legtöbb buki hasonlóan látja az eddig Amerikában 770 ezer dollár bevételt hozó Labyrinth of Lies (Hazugságok labirintusában) című mozi esélyeit.

Az is a Saul fia esélyeit erősíti, hogy az elmúlt öt évben négyszer is ugyanaz a film nyerte az Oscart, amelyik korábban megkapta az Arany Glóbuszt. Igaz, az egyetlen kivétel pont tavaly volt, amikor a külföldi kritikusok a Leviathan című filmet találták a legjobbnak, a filmakadémia tagjai viszont a lengyel gyártású Idát hozták ki győztesnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább élnek a magyarok

  Tovább élnek a magyarok

  Tavaly kissé nőtt, az előző évi 75,7 évről 75,9 évre emelkedett a születéskor várható élettartam Magyarországon, de még így sem sikerült elérni a 2014-es szintet, ami 76 év volt – írta a Világgazdaság hétfőn a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) kapott adatok alapján.

 • Izrael is élesen bírálta Sorost

  Izrael is élesen bírálta Sorost

  Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt.

 • Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Ismét rács mögött Kulcsár Attila

  Mintarabként viselkedik a tököli börtönben a sikkasztásért elítélt Kulcsár Attila. Kora reggel kitakarítja a hatfős zárkát, napközben pedig a raktárban dolgozik.

 • Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Orbán: A hazafiak oldalán állunk

  Fontos kérdés, hogy Magyarország a magyarok országa lesz-e a jövőben. A jövő évi választások tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – jelentette ki Orbán Viktor a 28.