EUR: 309,37 Ft
CHF: 284,98 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Taróczy Balázs: Nem értem az egészet

A BBC olyan titkos iratokat hozott nyilvánosságra, melyek szerint a bunda a teniszvilág csúcsát jelentő meccseken is megjelent. Taróczy Balázst arról kérdeztük, hogy az ő idejében elképzelhető lett volna ehhez hasonló botrány.

Taróczy Balázs tíz évig volt a legjobb ötven, négy évig a legjobb húsz teniszező között. Tizenhárom egyéni és huszonhárom páros ATP-versenyt nyert, Heinz Günthardt oldalán csúcsra ért a Roland Garroson és Wimbledonban is.

– Az én időmben még nem volt a sport ennyire átszőve a szerencsejátékkal. Fogadni akkor is lehetett, de én nem tudok arról, hogy társaimat bárki megkereste volna. Ez az egész sztori számomra hihetetlen, hiszen a tenisz soha nem erről szólt – mondta a Lokálnak Taróczy Balázs. – Bevallom, nem értem az egészet. El sem tudom képzelni, hogy egy sportember, egy teniszező, főleg topjátékos szándékosan veszítsen. Azt viszont nem tudom, hogy ezen kívül mire lehet még fogadni, mit lehet egymás közt megbeszélni.

A nyilvánosságra hozott papírok szerint a meccsek tisztaságának ellenőrzésére létrehozott rendszer tizenhat, a világ ötven legjobb játékosa közé tartozó teniszezőnél – köztük Grand Slam-győzteseknél – többször jelzett, hogy valami nem stimmel meccseik kimenetelével.

Doha, 2011. január 7. Az orosz Nyikolaj DAVIGYENKO visszaüti az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal labdáját Dohában 2011. január 7-én, a katari keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében. A negyedik helyen kiemelt orosz teniszezőnek, aki 6:3, 6:2 arányban legyőzte a világelsőt, a döntőben a svájci Roger Federer lesz az ellenfele. (MTI/AP/Hassan Ammar)

Az első kiszivárgott név Nyikolaj Davigyenkóé, aki 2007-ben egy lengyelországi versenyen győztes állásból adta fel a meccset az argentin Martin Arguello ellen. Erre a lehetőségre akkor – főleg Olaszországból – négymillió euró értékű fogadás érkezett (MTI/AP/Hassan Ammar)

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.