EUR: 313,16 Ft
CHF: 261,80 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Sport

Taróczy Balázs: Nem értem az egészet

A BBC olyan titkos iratokat hozott nyilvánosságra, melyek szerint a bunda a teniszvilág csúcsát jelentő meccseken is megjelent. Taróczy Balázst arról kérdeztük, hogy az ő idejében elképzelhető lett volna ehhez hasonló botrány.

Taróczy Balázs tíz évig volt a legjobb ötven, négy évig a legjobb húsz teniszező között. Tizenhárom egyéni és huszonhárom páros ATP-versenyt nyert, Heinz Günthardt oldalán csúcsra ért a Roland Garroson és Wimbledonban is.


– Az én időmben még nem volt a sport ennyire átszőve a szerencsejátékkal. Fogadni akkor is lehetett, de én nem tudok arról, hogy társaimat bárki megkereste volna. Ez az egész sztori számomra hihetetlen, hiszen a tenisz soha nem erről szólt – mondta a Lokálnak Taróczy Balázs. – Bevallom, nem értem az egészet. El sem tudom képzelni, hogy egy sportember, egy teniszező, főleg topjátékos szándékosan veszítsen. Azt viszont nem tudom, hogy ezen kívül mire lehet még fogadni, mit lehet egymás közt megbeszélni.

A nyilvánosságra hozott papírok szerint a meccsek tisztaságának ellenőrzésére létrehozott rendszer tizenhat, a világ ötven legjobb játékosa közé tartozó teniszezőnél – köztük Grand Slam-győzteseknél – többször jelzett, hogy valami nem stimmel meccseik kimenetelével.

Doha, 2011. január 7. Az orosz Nyikolaj DAVIGYENKO visszaüti az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal labdáját Dohában 2011. január 7-én, a katari keménypályás férfi tenisztorna elődöntőjében. A negyedik helyen kiemelt orosz teniszezőnek, aki 6:3, 6:2 arányban legyőzte a világelsőt, a döntőben a svájci Roger Federer lesz az ellenfele. (MTI/AP/Hassan Ammar)

Az első kiszivárgott név Nyikolaj Davigyenkóé, aki 2007-ben egy lengyelországi versenyen győztes állásból adta fel a meccset az argentin Martin Arguello ellen. Erre a lehetőségre akkor – főleg Olaszországból – négymillió euró értékű fogadás érkezett (MTI/AP/Hassan Ammar)

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja tagjává fogadta a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

 • Courtois beperelte Wilmotsot

  Courtois beperelte Wilmotsot

  Pert indított a belga labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Marc Wilmots ellen a csapat kapusa, Thibaut Courtois és édesapja, Thierry.

 • Megénekelték Görbicz Anitát

  Megénekelték Görbicz Anitát

  Görbicz Anita visszavonulása megihlette egyik rajongóját, Nagy Edinát, azaz Nedint, aki élete első videóklipjét a válogatottnak nemrég búcsút intő kedvencéről készítette.