EUR: 308,68 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XVIII.kerület

Termelői piac – szó szerint a szomszédban

A Gilice tértől nem messze, a Cziffra György utca 74. szám alatt működik a Kredenc bolt, amelynek kertjében év végén termelői piac nyílt. Igazi családias fogadtatásban részesül, aki idelátogat. A tejtermékek mellett finom húsáruk sorakoznak, a vevők pedig nehezen távoznak, olyan jól érzik magukat.

– A szomszédban élek, és mindig szerettem volna egy üzletet – avatott be a részletekbe a Kredenc vezetője, Frátrik Orsi, honnan indult a történet, amely ma már ott tart, hogy az egészséges termékeket árusító kisbolt mellett termelői piac is várja a vevőket a kertben.

Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Megtelt élettel a kert (Fotó: Máté Krisztián)

– Egy nyári napon pattant ki a fejemből az ötlet, hogy ezt a szomszédban is létrehozhatom. Nem szerettem volna a belvárosba menni dolgozni. Közel akartam maradni a családhoz, a házhoz.

Orsinak sikerült is, ugyanis a szomszédtól kibérelték a házat, és 2014 áprilisában kinyitotta boltját, ahol teljes kiőrlésű, gluténmentes és ehhez hasonló termékeket kezdett el árulni.

– Betértek az első vevők, és szépen lassan beindult az üzlet. A gluténmentes termékek lettek a nyerők. Nem hittem, hogy ez lesz a vonzó, de elkapkodták az első adagot, majd érdeklődtek, hogy kenyér nincs-e. Nem volt, de kitaláltam, hogy sütünk. Megszereztük az engedélyeket, és hátul elkezdtünk pékárut készíteni.

És itt nincs vége a történetnek.

– Úgy éreztem, a kert beszél hozzám, csináljunk még itt valamit! Lett egy termelői piac. Rengeteget változott a terület azóta, és azon vagyunk, hogy még vonzóbb legyen. A családiasság híve vagyok, szerénytelenség nélkül állíthatom, talán ezt szeretik legjobban a vevők. Szeretnénk még bővülni, várunk megbízható termelőket.

Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Elismerően szólt mindenki Bódiék húsairól (Fotó: Máté Krisztián)

Mint Bódi Attiláné, aki kistermelőként Monorról jár árulni a XVIII. kerületbe.

– Be kell járatni a piacot, még kevesen ismerik. A házi löncsöt tudom például ajánlani mindenki figyelmébe, semmi szója, semmi adalék, csak hús van benne. Teljesen megváltozik az ember képe a löncsről, ha ezt megkóstolja.

És tényleg, magunk is legyőztük az előítéletünket, és végül élvezettel falatoztunk a kóstolóból. Csak elégedett vevőkkel találkoztunk. Éva például már visszajárónak számít. – Finom és jó árban is van. Gluténmentest is veszünk a gyerek miatt, és ez jó, mert itt minden egyben van.

Katit a házias ízek vonzották a piacra.

– Nagyon finom a füstölés aromája. Eddig nem kellett csalódnom benne, minden nagyon ízletes volt, amit itt vettem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.