EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVIII.kerület

Termelői piac – szó szerint a szomszédban

A Gilice tértől nem messze, a Cziffra György utca 74. szám alatt működik a Kredenc bolt, amelynek kertjében év végén termelői piac nyílt. Igazi családias fogadtatásban részesül, aki idelátogat. A tejtermékek mellett finom húsáruk sorakoznak, a vevők pedig nehezen távoznak, olyan jól érzik magukat.

– A szomszédban élek, és mindig szerettem volna egy üzletet – avatott be a részletekbe a Kredenc vezetője, Frátrik Orsi, honnan indult a történet, amely ma már ott tart, hogy az egészséges termékeket árusító kisbolt mellett termelői piac is várja a vevőket a kertben.


Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Megtelt élettel a kert (Fotó: Máté Krisztián)

– Egy nyári napon pattant ki a fejemből az ötlet, hogy ezt a szomszédban is létrehozhatom. Nem szerettem volna a belvárosba menni dolgozni. Közel akartam maradni a családhoz, a házhoz.

Orsinak sikerült is, ugyanis a szomszédtól kibérelték a házat, és 2014 áprilisában kinyitotta boltját, ahol teljes kiőrlésű, gluténmentes és ehhez hasonló termékeket kezdett el árulni.


– Betértek az első vevők, és szépen lassan beindult az üzlet. A gluténmentes termékek lettek a nyerők. Nem hittem, hogy ez lesz a vonzó, de elkapkodták az első adagot, majd érdeklődtek, hogy kenyér nincs-e. Nem volt, de kitaláltam, hogy sütünk. Megszereztük az engedélyeket, és hátul elkezdtünk pékárut készíteni.

És itt nincs vége a történetnek.

– Úgy éreztem, a kert beszél hozzám, csináljunk még itt valamit! Lett egy termelői piac. Rengeteget változott a terület azóta, és azon vagyunk, hogy még vonzóbb legyen. A családiasság híve vagyok, szerénytelenség nélkül állíthatom, talán ezt szeretik legjobban a vevők. Szeretnénk még bővülni, várunk megbízható termelőket.

Termelői piac Pestszentlőrinc(Fotó: Máté Krisztián)

Elismerően szólt mindenki Bódiék húsairól (Fotó: Máté Krisztián)

Mint Bódi Attiláné, aki kistermelőként Monorról jár árulni a XVIII. kerületbe.

– Be kell járatni a piacot, még kevesen ismerik. A házi löncsöt tudom például ajánlani mindenki figyelmébe, semmi szója, semmi adalék, csak hús van benne. Teljesen megváltozik az ember képe a löncsről, ha ezt megkóstolja.

És tényleg, magunk is legyőztük az előítéletünket, és végül élvezettel falatoztunk a kóstolóból. Csak elégedett vevőkkel találkoztunk. Éva például már visszajárónak számít. – Finom és jó árban is van. Gluténmentest is veszünk a gyerek miatt, és ez jó, mert itt minden egyben van.

Katit a házias ízek vonzották a piacra.

– Nagyon finom a füstölés aromája. Eddig nem kellett csalódnom benne, minden nagyon ízletes volt, amit itt vettem.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.