EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Külföld

Tíz kollégáját lőtte agyon egy rendőr Afganisztánban

Tíz kollégáját lőtte agyon a dél-afganisztáni Uruzgán tartományban egy rendőr, aki a tálibok követőjének bizonyult – közölték kedden a helyi hatóságok.

A támadó Csinarto körzetében, egy ellenőrzőponton előbb elkábította a rendőröket, majd amikor öntudatlanná váltak, megölte őket – mondta az AFP francia hírügynökségnek Doszt Mohammed Najab, az uruzgáni kormányzó szóvivője.

“A titokban a lázadóknak dolgozó rendőr tíz társának megölése után újból csatlakozott a tálibokhoz, és elmenekült velük” – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a mészárlás helyszínéről a tálibok fegyvereket és lőszert vittek el. Najab elmondta, hogy a körzetbe katonákat vezényeltek a rend helyreállítása érdekében.

Rahímulláh Hán tartományi rendőrkapitány-helyettes közölte, hogy hajtóvadászat indult a gyilkos felkutatására.

A történtek után a tálibok szóvivőjük útján tudatták: ők követték le a támadást.

Múlt héten hasonló módon végeztek beszivárgók legalább kilenc rendőrrel ugyanebben a tartományban. Akkor négy, a tálibokkal együttműködő rendőr alvó társait lőtte le. Szeptemberben az északnyugat-afganisztáni Dzsauzdzsán tartományban tíz katona, míg februárban a déli Hilmend tartományban hét rendőr vesztette életét hasonló körülmények között.

A nagyjából 350 ezer lakosú Uruzgán az ázsiai ország egyik legkevésbé biztonságos tartománya, ahol a Hilmend és Zálib tartományokkal szomszédos övezetekben igen aktívak a tálib lázadók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Spanyolország nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

  Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják…

 • Marokkói migráns késelt Finnországban

  Marokkói migráns késelt Finnországban

  Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást; a feltételezett elkövető egy 18 éves, menedékjogért folyamodó marokkói férfi, és rajta kívül az esettel összefüggésben őrizetbe vettek még négy marokkóit, illetve még egyet köröznek – közölte szombaton a rendőrség.

 • Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmus volt a halálos finn késelés

  Terrorizmussal összefüggő bűncselekményként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt – közölte szombaton a finn rendőrség.