EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Itt a fonódó, agyo 86-os

Az egységes budai fonódó villamoshálózat új forgalmi rendje szerint több villamosjárat útvonala hosszabb lesz: a 17-es, a 19-es és a 41-es Óbuda és Újbuda, illetve Dél-Buda között jár majd, a A 61-es Hűvösvölgy és a körtér között jár 61-es pedig Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között. Régi-új villamosjárat indul Hűvösvölgyből 56-os jelzéssel Budafokig, illetve 56A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtérig.

Fonódó villamos, 86 os busz Bkv (Fotó: Máté Krisztián)

A 86-os busz után már nem kell futnunk többé…

– Az új, átszállásmentes, kötött pályás utazási lehetőségek a korábbinál gyorsabb, kényelmesebb utazási lehetőséget teremtenek, így részben a buszhálózat is megújul: a 86-os buszt felváltja az Óbuda és a Batthyány tér M+H között közlekedő 109-es busz, az Óbudáig meghosszabbított útvonalú 111-es busz, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a Budafoki úti szakaszon az egész nap és hétvégén is közlekedő 133-as busz – tájékoztatott a BKK. A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át a Savoya parkig közlekedik.


Budai fonódó villamos munkálatok, Savoya Park villamos végállomás (Fotó: Keresztesi Balázs)

A 17-essel a Savoya parktól Óbudáig utazhatunk átszállás nélkül

18-as jelzéssel a továbbiakban nem közlekedik villamos, szerepét az új hálózatban teljesen átveszi a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között az 56-os, illetve az 56A villamos, a Móricz Zsigmond körtér M és a Savoya Park között pedig a 17-es villamos.

Budai fonódó villamos munkálatok, Clark Ádám tér, Széchenyi lánchíd, Alagút (Fotó: Keresztesi Balázs)

Március közepétől, a Clark Ádám téri villamosalagút felújításának elkészülte után meghosszabbított vonalon jár majd a 19-es és a 41-es is

A 19-es és a 41-es villamos várhatóan március közepétől – a Clark Ádám téri villamosalagút-felújítás elkészültével – a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon a Batthyány téren át a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig jár.


A 48-as és a 49-es villamos közlekedését nem érinti változás.

Új villamosjárat indul 56-os jelzéssel Hűvösvölgytől a Krisztina körúton és a Fehérvári úton át a budafoki Városház térre. Az 59-es villamos közlekedése alapvetően nem változik. A 61-es villamos a jövőben Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtéren át a Fehérvári út elejéig közlekedik, végállomása a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtéri megállójába kerül át.

A 86-os busz a továbbiakban nem közlekedik. Szerepét Óbudán a 9-es busz, a 109-es busz, a 111-es busz, továbbá a kötött pályás járatok: a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos veszi át. A Budafoki úti buszvonalszakaszon az immár teljes üzemidőben és hétvégén is közlekedő 133-as busszal lehet majd utazni.

A budai fonódó villamoshálózat végleges forgalmi rendjéről további információk és az érintett járatok új, illetve megváltozó menetrendjei a BKK honlapján érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.