EUR: 306,97 Ft
CHF: 281,51 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Itt a fonódó, agyo 86-os

Az egységes budai fonódó villamoshálózat új forgalmi rendje szerint több villamosjárat útvonala hosszabb lesz: a 17-es, a 19-es és a 41-es Óbuda és Újbuda, illetve Dél-Buda között jár majd, a A 61-es Hűvösvölgy és a körtér között jár 61-es pedig Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között. Régi-új villamosjárat indul Hűvösvölgyből 56-os jelzéssel Budafokig, illetve 56A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtérig.

Fonódó villamos, 86 os busz Bkv (Fotó: Máté Krisztián)

A 86-os busz után már nem kell futnunk többé…

– Az új, átszállásmentes, kötött pályás utazási lehetőségek a korábbinál gyorsabb, kényelmesebb utazási lehetőséget teremtenek, így részben a buszhálózat is megújul: a 86-os buszt felváltja az Óbuda és a Batthyány tér M+H között közlekedő 109-es busz, az Óbudáig meghosszabbított útvonalú 111-es busz, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a Budafoki úti szakaszon az egész nap és hétvégén is közlekedő 133-as busz – tájékoztatott a BKK. A 17-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Margit híd budai hídfőjétől a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át a Savoya parkig közlekedik.

Budai fonódó villamos munkálatok, Savoya Park villamos végállomás (Fotó: Keresztesi Balázs)

A 17-essel a Savoya parktól Óbudáig utazhatunk átszállás nélkül

18-as jelzéssel a továbbiakban nem közlekedik villamos, szerepét az új hálózatban teljesen átveszi a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M között az 56-os, illetve az 56A villamos, a Móricz Zsigmond körtér M és a Savoya Park között pedig a 17-es villamos.

Budai fonódó villamos munkálatok, Clark Ádám tér, Széchenyi lánchíd, Alagút (Fotó: Keresztesi Balázs)

Március közepétől, a Clark Ádám téri villamosalagút felújításának elkészülte után meghosszabbított vonalon jár majd a 19-es és a 41-es is

A 19-es és a 41-es villamos várhatóan március közepétől – a Clark Ádám téri villamosalagút-felújítás elkészültével – a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon a Batthyány téren át a Bem rakpart–Frankel Leó út–Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig jár.

A 48-as és a 49-es villamos közlekedését nem érinti változás.

Új villamosjárat indul 56-os jelzéssel Hűvösvölgytől a Krisztina körúton és a Fehérvári úton át a budafoki Városház térre. Az 59-es villamos közlekedése alapvetően nem változik. A 61-es villamos a jövőben Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtéren át a Fehérvári út elejéig közlekedik, végállomása a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtéri megállójába kerül át.

A 86-os busz a továbbiakban nem közlekedik. Szerepét Óbudán a 9-es busz, a 109-es busz, a 111-es busz, továbbá a kötött pályás járatok: a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos veszi át. A Budafoki úti buszvonalszakaszon az immár teljes üzemidőben és hétvégén is közlekedő 133-as busszal lehet majd utazni.

A budai fonódó villamoshálózat végleges forgalmi rendjéről további információk és az érintett járatok új, illetve megváltozó menetrendjei a BKK honlapján érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.