EUR: 304,47 Ft
CHF: 272,87 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Külföld

Úra felütötte a fejét az ebola

Újabb ebolás megbetegedés hírét erősítette meg szerdán Sierra Leone, egy héten belül már a másodikat.

Az afrikai ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint az újabb beteg egy 38 éves asszony, rokona annak a 22 esztendős nőnek, aki múlt hét csütörtökön halt bele a fertőző betegségbe, de akiről csak halála után derült ki, hogy az ebola vírusa végzett vele. Az újabb fertőzött közvetlen kapcsolatban volt az elhunyttal, segédkezett annak ápolásában.

Félő, hogy a ragály további embereket betegít meg, mivel a múlt héten meghalt nővel 109 ember került kapcsolatba, közülük 28 olyan közvetlen kontaktusba, hogy magas megfertőződésük kockázata.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Sierra Leonét tavaly novemberben ebolamentesnek nyilvánította.

A legutóbbi, 2013 végén kezdődött, nyugat-afrikai ebolajárvány 11 ezer embert ölt meg, döntően Sierra Leonében, Guineában és Libériában pusztított. Sierra Leonéban négyezren estek áldozatául.

Kapcsolódó Cikkek

  • A rendőrségnél akartak kokaint venni

    A rendőrségnél akartak kokaint venni

    Minden napra jut egy olyan történet, aminek hallatán az ember csak fogja a fejét és meggyőződése, hogy ennél nagyobb baklövést nem lehet elkövetni.

  • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

    A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.