EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,95 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Extra

Várkonyi Andrea: Negyven felett sem mondok le az álmaimról!

Kevesen tudják, hogy a Tv2 műsorvezetője hamarosan pedig megszerzi következő diplomáját pszichológusként is. Dolgozó nőként és kislánya, a nyolcéves Nóri édesanyjaként napjának 24 órája be van táblázva, ám álmairól még negyven felett sem hajlandó lemondani.

nagypapi_es_unokaja

Várkonyi Andrea és 99 éves nagypapája

anya_lanya

Várkonyi Andrea és édesanyja

– Alapvetően azt gondolom, amihez az embernek kedve van, arra ideje is van, csupán logisztika kérdése a dolog. Időnként persze figyelmet kell fordítanom arra, hogy kipihenjem magam és feltöltődjek. Számomra az a legjobb pihenés, amikor a gyerekemmel vagyok, de egy-egy hosszabb utazás is kikapcsolódást jelent – mondta Andrea.


Bochkor Gábor párját mostanában rendkívül foglalkoztatja a kor előrehaladtával romló agyi aktivitás kérdése mind pszichológusként, mind magánemberként, sőt fiatal kora ellenére már ő is érzi az első tüneteket.

– Nincs abban semmi titok, hogy a helytelen agyi vérkeringés lehetséges első tünetei közül engem is érint jó pár: néha ingerlékenyebb vagyok, néha pedig feledékenyebb, ráadásul most itt van a vizsgaidőszak, ami a szokásosnál is több agytornát igényel, és persze sokkal fáradékonyabb vagyok ilyenkor. Az agyi kiserek hálózatának karbantartása a hosszú távú agyi egészség egyik legfontosabb feltétele. Ennek révén jut ugyanis az agy a működéséhez nélkülözhetetlen oxigénhez és glükózhoz. Nagypapám idén lesz százéves és kiváló szellemi formában van. Biztos vagyok benne, hogy ebben nagy szerepe van annak, hogy világéletében képezte magát: latin-görög-orosz szakos tanárként, egyetemi filozófiai doktorként és fordítóként csodálatos útravalót adott nekünk – a tanulásra és önmagunk folyamatos képzésére nevelt minket. Szüleim orvosok, és többet dolgoznak nyugdíjasként, mint előtte. Én sem szeretnék lemaradni, úgy tűnik, hogy a szellemi és fizikai aktivitás családi vonás. Anyaként Nórinál is odafigyelek, hogy egyensúlyban tartsam az egészséges táplálkozást, a sportot és a tanulást.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ördög Nóra: Az anyaság tett magabiztossá

    Ördög Nóra: Az anyaság tett magabiztossá

    Ördög Nóra immár negyedik alkalommal vette át az ország legjobb női műsorvezetőjének járó díjat, melyet könnyek közt fogadott. A munka mellett édesanyaként is a maximumra törekszik, ám ez sokszor komoly kihívást jelent számára.

  • Oszter ismét elszundított a bíróságon

    Oszter ismét elszundított a bíróságon

    Tegnap délelőtt S. Csaba tanuvallomással folytatódott Oszter Sándor közel két éve húzódó bírósági ügye. A színész ötödrendű vádlottként elég paprikás hangulatban érkezett a tárgyalásra és a vallomás alatt – mint már korábban is – többször elszundított.