EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Külföld

45 szexuális bűncselekmény a kölni karneválon

Kölnben és térségében 45-re emelkedett a szexuális bűncselekmény miatt tett feljelentések száma a karneváli szezon kezdete óta a németországi nagyváros rendőrségének hétfői összesítése szerint.

A kölni rendőrség közleménye szerint a városban és a kölni közigazgatási kerülethez tartozó Leverkusenben 352 embert állítottak elő, és közülük 62-őt őrizetbe vettek, továbbá elrendeltek 1079 kitiltást az utcai mulatságok csütörtöki kezdete és a karneváli szezon csúcspontja, a húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) között.


Hétfőre virradóra több verekedést miatt kellett intézkedni, két rendőr megsérült. Hétfőig 542 feljelentést tettek a rendőrségnél. A szexuális bűncselekmények miatt tett feljelentések száma 45-re emelkedett a hét végén regisztrált 38-ről. E cselekmények skálája a szexuális sértegetéstől a nemi erőszakig terjed.

A Rajna-vidéki városban a biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.


A keddig tartó karneváli szezon legnagyobb szabású rendezvényét, a Rosenmontag-felvonulást Észak-Rajna Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz tartomány több városában lemondták, mert a régiót elérte a Ruzica nevű vihar.

Az óránkénti 90 kilométer sebességű széllökésekkel érkezett front miatt elmaradt a rendezvény a többi között Düsseldorfban és Mainzban, Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pflaz fővárosában, valamint Dortmundban, Essenben, Duisburgban, Münsterben, Trierben, Recklinghausenben és több kisebb városban.

Kölnben megtartották a felvonulást, az első helyszíni jelentések szerint jelentős incidens nem történt.

Szilveszter éjszakáján a 16 német tartomány közül 12-ben történtek csoportosan elkövetett szexuális bűncselekmények és rablások, illetve nők sérelmére elkövetett, szexuális molesztálással súlyosbított rablások. Az eddig azonosított feltételezett elkövetők néhány kivételtől eltekintve külföldiek, többségük észak-afrikai. A legtöbb eset Észak-Rajna-Vesztfáliában, illetve Kölnben, a tartomány legnépesebb városában történt, ahol ezernél is több feljelentést tettek.

Kapcsolódó Cikkek