EUR: 312,64 Ft
CHF: 260,95 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

A csokon túl is lesz kedvezmény

Happy-familyÉvek óta emelkedik a házasságkötések száma Magyarországon. A kormány ezt szeretné továbbra is ösztönözni például az otthonteremtési támogatással, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok), amellyel kapcsolatban információs anyagokat is elhelyeztek a minisztériumok közös standján – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az Esküvői Kiállítás és Vásáron.

Az államtitkár a csok-támogatással kapcsolatban megjegyezte: tisztázni kell egy gyakori félreértést, hiszen ha már meglévő gyermekek mellé igénylik a csokot, akkor nincsen életkorhatár, tehát ilyenkor a szülők mindketten lehetnek 40 év felettiek. – Egyéb esetben a párok egyikének 40 év alattinak kell lennie – tette hozzá.


Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára szerint a kedvező gazdasági helyzet azt is lehetővé tette, hogy 2016 elejétől a kormány az otthonteremtési programot a csokon túl még két „pillérrel” alátámassza: az egyik az áfatámogatásokhoz kapcsolódó kedvezmények, a másik pedig a kamattámogatott hitelek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán megvalósítja Trump álmát

    Orbán Viktor gazdasági modellje Donald Tump amerikai elnök álmát valósítja meg – írta Magyarországgal foglalkozó elemzésében a Bloomberg.

  • Gyárfás blöffel védekezik

    Gyárfás blöffel védekezik

    Bár a nyomozóhatóság a Magyar Idők szerint egy vágatlan, Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele alapján gyanúsítja a volt úszószövetségi elnököt felbujtóként a Fenyő-gyilkossággal, Gyárfás úgy nyilatkozott: éppen ez a hangfelvétel tisztázhatná őt, ezért annak nyilvánosságra hozását szorgalmazza.