2018. március 23., péntek
Emőke

Extra

A Dal – Freddie nyerte a középdöntőt, Vásáry André és a Parno Graszt a döntősök közt

Freddie nyerte A Dal 2016 második középdöntőjét szombaton. A szakmai zsűri és a nézők döntésével még Vásáry André és a Parno Graszt, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott a döntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye. A műsorban most először adták át a legjobb dalszövegírónak járó díjat, amelyet Csarnai Borbála kapott.

A szombat esti adásban Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) Pioneer című dala összesen 47 pontot – három 10-est is – kapott a zsűritől és nézőktől, ami A Dal 2016 eddigi legmagasabb pontszáma. Öt ponttal kevesebb jutott Vásáry Andrénak, aki a Why című számot énekelte, ugyanennyit kapott a Parno Graszt és a Már nem szédülök.


A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ők is bejutottk a döntőbe.

A mostani négy továbbjutóval teljessé vált a jövő szombati döntő mezőnye. A múlt heti első középdöntőből Petruska a Trouble in My Mind című dallal, Oláh Gergő a Győz a jóval, a Kállay Saunders Band a Who We Are című számmal és a Mushu az Uncle Tom című szerzeménnyel már bekerült a döntőbe.


Budapest, 2016. február 20. A döntőbe jutott versenyzők, Vásáry André, Tóth Andi és Berkes Olivér, Freddie, valamint a Parno Graszt együttes (b-j) az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós show-műsor második középdöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2016. február 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A döntőbe jutott versenyzők, Vásáry André, Tóth Andi és Berkes Olivér, Freddie, valamint a Parno Graszt együttes (b-j) az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós show-műsor második középdöntőjében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A második középdöntőben hirdették ki A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj nyertesét. A közönség és a zsűri szavazatai alapján az elismerést Csarnai Borbála kapta a Pioneer című dalért, amelyet Freddie előadásában láthattak és hallhattak a tévénézők szombat este.

Budapest, 2016. február 20. Csarnai Borbála (b) átveszi A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj elismerést Harsányi Levente és Tatár Csilla műsorvezetőktől az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós show-műsor második középdöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2016. február 20-án. A Pioneer című dalt Freddie előadásában láthatták és hallhatták a tévénézők. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Csarnai Borbála (b) átveszi A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díj elismerést Harsányi Levente és Tatár Csilla műsorvezetőktől az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós show-műsor második középdöntőjében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített második középdöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag – Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot – mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, ez alapján alakult ki a három továbbjutó.

A Dal 2016 döntőjét február 27-én rendezik, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

A Dal 2016-ról a mediaklikk.hu/dal oldalon találhatók bővebb információk.

Kapcsolódó Cikkek