EUR: 304,50 Ft
CHF: 273,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

A dán rendőrség elkobozta a migráns gyerekek mobiltelefonját

Elkobozta a dán rendőrség 55 kísérő nélküli kiskorú menedékkérő mobiltelefonját az elmúlt hónapokban egy keddi újságcikk szerint.

A hatóságok akkor folyamodnak ehhez a megoldáshoz, ha másként nem állapítható meg a menedékkérő személyazonossága. A Politiken című dániai lap információi szerint sok gyereknek egy hónapot kellett várnia arra, hogy visszakapja telefonját.

“Ismert előttünk ez a probléma” – mondta Richard la Cour, a rendőrség külföldiekkel foglalkozó részlegének vezetője a dán televíziónak. La Cour megígérte, hogy a jövőben gyorsabban zajlik majd a telefon alapján történő azonosítás.

Az ősz óta folyamatosan érkező menedékkérők özöne kihívások elé állította a nyomozókat – magyarázta a tisztségviselő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.