EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 23., vasárnap
Lenke

Életmód

A jógafröccs nem létezik

Gyuró Éva, a BARAKA Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

Gyuró Éva, a BARAKA Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember

A jóga a reneszánszát éli. Gyuró Éva, a Baraka Jóga Iskola alapítója és vezetője, jógaoktató és oktatókat képző szakember szerint ennek többek között az az oka, hogy egyre többen ébrednek rá, mennyire felpörgetik saját életüket. Ilyenkor bizony nagy szükség van a tudatos lassításra.

– Eljön az a pont, amikor muszáj leülni és befelé figyelni – magyarázza Gyuró Éva. – Ezt nevezhetjük meditációnak, tudatosságnak vagy elgondolkodásnak. A hétköznapokban sokat vállalunk és sokat szeretnénk elérni. Fontos ráébredni, hogy a nap 24 órájából nem lehet 48-at csinálni. Számomra a jóga elsősorban önismeret és benne világismeret. Önmagam felfedezése, egy véget nem érő utazás. Nincs jógafröccs, vagyis bár a gyakorlatokat a spirituális tartalom nélkül is el lehet végezni, de nem lehet felhígítani ahhoz, hogy testileg és lelkileg is segítsen.

Gyuró Éva jógaoktatók képzésével is foglalkozik. Ahhoz, hogy valaki alkalmas legyen erre, nem kell szuperképességekkel rendelkeznie. – Fontos, hogy támogató személyiség legyen az, aki emberekkel szeretne foglalkozni, de a jógaoktató kurzus során arra is nagyon figyelek, hogy az alapadottságokat fejlesszem. Volt olyan tanítványom, aki a képzés során a saját kitartását is megedzette, de olyan is akadt, akinek az elején nehezen ment, hogy kiálljon az emberek elé, félénk volt, ám végül megváltozott a személyiségjegyének ez a része.

Nemsokára újabb kurzusok indulnak. A hatha jógaoktató képzés február 20-án, a gyerek jógaoktató képzés február 27-én, a gerincterápiás jógaoktató képzés február 27-én, a női jógaoktató képzés pedig március 5-én indul. Bővebb információ a www.barakajoga.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Forró testbe hideg levest!

    Forró testbe hideg levest!

    Az étkezés a kánikulában nehéz ügy, hiszen a hőség által megterhelt szervezet nem kívánja a nehéz táplálékot, a tartalmas ételeket és a rostokat.

  • Kicsi a kocsi, de mindent tud, amit a nagyobbak

    Kicsi a kocsi, de mindent tud, amit a nagyobbak

    Hogyan kell eladni ma a piacon egy lendületes kis vagy alsó középkategóriás autót? Úgy tűnik, jó felszereltséggel. Most éppen a Ford hirdeti a vadonatúj Fiestáról, hogy a legtöbb vezetéssegítő rendszerrel ellátták a flotta szinte legkisebbjét, de korábbi autóbemutatóink alanyai, a Micra és az Ignis is tartogatott meglepetéseket.