EUR: 310,07 Ft
CHF: 289,14 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

A mindennapok biztonságát erősítené a kormány

Fontosak a szabadságjogok, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de „első helyre az emberek biztonságát kell tenni, meg kell őket védeni”. Ezt mondta Orbán Viktor arról az alkotmánymódosításról, amelynek alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Rogán Antal szerint pedig a legfontosabb, hogy a kormány a mindennapok biztonságát erősítő intézkedéseket hozzon.

Budapest, 2016. február 6. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél A migráció biztonságpolitikai kockázatai és kezelésének lehetőségei című konferencián a budapesti Larus rendezvényközpontban 2016. február 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

A miniszterelnök szerint Európa további terrorfenyegetettségnek néz elébe, ezért a kontinens minél több országában a kormányok rendelkezésére kellene bocsátani a terrorcselekmények megelőzéséhez szükséges eszközöket. Hozzátette, Magyarország ma nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, aminek az az oka, hogy „nem engedtük be a migránsokat”.

A kérdéssel kapcsolatos ellenzéki elutasítást úgy kommentálta: a baloldal nem tekinti súlyosnak a terrorveszélyt, ahogyan a migrációról is azt mondták, hogy álprobléma. „Ha baloldali kormánya lenne Magyarországnak, akkor Köln-, Párizs-, Brüsszel-típusú állapotok lennének ebben az országban” – fogalmazott.

A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további, a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség. Ezt már Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője mondta egy a migrációról tartott budapesti konferencián.

Rogán szerint az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. – Ez a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjünk a határok védelmén – mondta a miniszter, hozzátéve: nem egyszerűen alkotmánymódosításról van szó, több, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal készülnek.

Rogán Antal kijelentette: bízik abban, hogy a parlament az ellenzék támogatásával felelős döntést hoz, de ha nem, akkor a kormány az emberekhez fordul. – Olyan döntésekre van szükség, amelyek valódi mozgásteret adnak, hogy meg tudjuk védeni a magyar embereket, hiszen a terrorfenyegetéssel szemben jelenleg a kormány kezében sokkal kevesebb eszköz van, mint más európai országokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Orbán: az európai jövő a visegrádi négyekben van – ÖSSZEFOGLALÓ

  Az európai jövő a visegrádi négyekben (V4) van – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő kedden Varsóban, a Közép- és Kelet-európai Innovátorok Kongresszusa (CEE Innovators Summit) elnevezésű konferencián, amelyen V4-es kollégáival – a házigazda lengyel, valamint a szlovák és a cseh kormányfővel – közösen vett részt.

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.