EUR: 307,83 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Program

A só ára – Carol

ROONEY MARA and CATE BLANCHETT star in CAROLSzinte minden második hollywoodi romantikus film kiindulási pontja a „két ember meglátja egymást egy teljesen semleges helyen és ott helyben szerelembe esnek” sablon, és ez a statisztikák alapján igen nagy százalékban fordul elő mondjuk egy boltban. Az viszont már ritkább, hogy mindez az 50-es évek hiperkonzervatív Amerikájában történik, ráadásul a hat Oscar-díjra jelölt Carolban egy fiatal (Rooney Mara) és egy idősebb (Cate Blanchett) nő lépi át azt a bizonyos láthatatlan vonalat, melyet az akkori társadalmi normák húztak meg számukra. Mint a legtöbb melodrámában, a hely és az idő itt sem kedvez a „szabályszegőknek”, amiért igen súlyos árat kell fizetniük. Todd Haynes rendező szinte már szakértőnek számít az 50-es évek Amerikája fojtogató légkörének bemutatásában (Távol a mennyországtól), ahol kizárólag a „született feleségek” arc volt megengedett a nők számára.

Tudta-e?

– A költségvetés csupán 11−12 millió dollár között mozgott. A film sztárja, Cate Blanchett normál gázsijának a töredékéért vállalta a filmet.

– Blanchett előtt Kate Winslet volt kiszemelve a címszerepre.

– A forgatókönyvet a félig magyar származású Phyllis Nagy írta. Munkájáért Oscar-díjra jelölték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Punnany Massif

  Punnany Massif

  Brutális koncerttel örvendezteti meg rajongóit a Punnany Massif.

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.

 • A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A Mystery Gang extrém helyeken is nyomja a bulit

  A trió a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. Ösztönös, fékevesztett szabadság és zabolátlan életérzés, amely ebből a zenéből árad, csakis hiteles fazonoktól fogadható el maradéktalanul.