EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,20 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

A Volkswagen milliárdokat pumpál Kínába

Odera menti Frankfurt, 2015. szeptember 22.
Egy Volkswagen autó dízelmotorja egy műhelyben, a kelet-németországi Frankfurtban 2015. szeptember 21-én. A német Volkswagen csoport amerikai részlege bocsánatot kért amiatt, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű VW járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/EPA/Patrick Pleul)

A Volkswagen (VW) német járműgyártó a következő években évi 4 milliárd eurót fektet be Kínában az autógyártásba.

Jochem Heizmann, a VW kínai üzletágáért felelős vezetője kedden elmondta, egyebek között elektromos autók új modelljeinek gyártása indul az ázsiai országban, továbbá az idei év második felétől az Audi A6 hibrid változatát kezdik el összeszerelni.

A vállalati illetékes azzal számol, hogy a kínai autópiac idei bővülése az ázsiai ország GDP-növekedésével azonos ütemű lesz, illetve le is körözheti.

Kína gazdasága idén 6,5-7 százalékkal nőhet.

A VW tavalyi eladásai Kínában, amely a legnagyobb piacának számít, 3,4 százalékkal zsugorodtak, idén januárban azonban már növekedést regisztráltak.

A VW mintegy 90 ezer embert foglalkoztat Kínában, a létszámot 120 ezerre tervezi növelni 2019-re.

Kínában tavaly 24,6 millió új autót adtak el, ami 4,7 százalékkal több a 2014. évinél.

Tavaly a Kínában gyártott autók száma 3,3 százalékkal, 24,5 millióra emelkedett, az idei évre, további 6 százalékos növekedés mellett, már 26 milliót meghaladó darabszámra számítanak a szakértők.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    A Huaweinél tett látogatást Varga Mihály

    Magyarország a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává kíván válni – hangsúlyozta vendéglátóinak Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huaweinél, és az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreamsnél (BYD) tett szerdai látogatásán.

  • Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    Joachim Gauck: súlyos veszélyek fenyegetik Németországot

    A mai a “legjobb és legdemokratikusabb” Németország, amely valaha létezett, de súlyos veszélyek fenyegetik stabilitását – mondta szerdán Berlinben Joachim Gauck német szövetségi elnök az államfői munkásságát lezáró búcsúbeszédében.