EUR: 304,90 Ft
CHF: 274,98 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

A Volkswagen milliárdokat pumpál Kínába

A Volkswagen (VW) német járműgyártó a következő években évi 4 milliárd eurót fektet be Kínában az autógyártásba.

Jochem Heizmann, a VW kínai üzletágáért felelős vezetője kedden elmondta, egyebek között elektromos autók új modelljeinek gyártása indul az ázsiai országban, továbbá az idei év második felétől az Audi A6 hibrid változatát kezdik el összeszerelni.

A vállalati illetékes azzal számol, hogy a kínai autópiac idei bővülése az ázsiai ország GDP-növekedésével azonos ütemű lesz, illetve le is körözheti.

Kína gazdasága idén 6,5-7 százalékkal nőhet.

A VW tavalyi eladásai Kínában, amely a legnagyobb piacának számít, 3,4 százalékkal zsugorodtak, idén januárban azonban már növekedést regisztráltak.

A VW mintegy 90 ezer embert foglalkoztat Kínában, a létszámot 120 ezerre tervezi növelni 2019-re.

Kínában tavaly 24,6 millió új autót adtak el, ami 4,7 százalékkal több a 2014. évinél.

Tavaly a Kínában gyártott autók száma 3,3 százalékkal, 24,5 millióra emelkedett, az idei évre, további 6 százalékos növekedés mellett, már 26 milliót meghaladó darabszámra számítanak a szakértők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    Vízisízés közben rakta ki a Rubik-kockát – Videó!

    A Rubik Ernő nevéhez fűzhető ügyességi játék a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. Joey Fratelli imádja a logikai játékot, ezért úgy döntött, hogy nem időre szerette volna kirakni a mágikus kockát úgy, ahogy sokan mások, hanem inkább a körülményeken nehezített.

  • Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

    Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.