EUR: 311,47 Ft
CHF: 266,12 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Amerikai elnök akar lenni a milliárdos

New York város volt polgármestere, Michael Bloomberg valószínűleg mégis indulna az elnökjelöltségért.

Erről maga a milliárdos beszélt a Financial Times című brit lapnak, bár a hétfőn megjelentetett interjúban még mindig nem fogalmazott egyértelműen, vagyis nem mondta ki, hogy mikor hozza nyilvánosságra végleges döntését. Mint kifejtette, megvizsgál minden lehetőséget, figyeli, hogy az elnökjelölt-aspiránsok mit mondanak, milyen programot vázolnak fel, s hogyan reagálnak rájuk a választók. Március elején kellene bejelentenie az indulást, ha komoly kampányt akar – tette hozzá.


Le Bourget, 2015. december 5. Michael Bloomberg volt New York-i polgármester, városi klímavédelemért felelős ENSZ-követ az ENSZ párizsi klímavédelmi csúcstalálkozóján rendezett Action Day nevű fórumon a Párizs melletti Le Bourget-ban 2015. december 5-én. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Le Bourget, 2015. december 5.
Michael Bloomberg volt New York-i polgármester, városi klímavédelemért felelős ENSZ-követ az ENSZ párizsi klímavédelmi csúcstalálkozóján rendezett Action Day nevű fórumon a Párizs melletti Le Bourget-ban 2015. december 5-én. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Bloomberg egyúttal elmondta véleményét az eddigi kampányról. Banálisnak és felháborítónak minősítette az eddigi vitákat és az egész kampány hangvételét.

A Financial Times szerint a volt polgármester függetlenként indulna.


A milliárdos Londonban adott interjút a lapnak, s bár konkrétan ezúttal sem mondta ki, hogy elnökjelölt szeretne lenni, de ez volt az első alkalom, hogy ő maga beszélt terveiről, hiszen eddig csak kiszivárogtatta az esetleges indulásáról szóló információkat.

Először még januárban írt erről a The New York Times. Az akkori információk szerint Bloomberg azért fontolgatta indulását, mert bosszantja őt Donald Trump előretörése, és úgy gondolja, hogy Hillary Clinton pedig képtelen gátat vetni Bernie Sanders erősödő támogatottságának.

Michael Bloomberget mérsékelt politikusnak tartják az Egyesült Államokban, aki gazdasági kérdésekben a fiskális konzervativizmus híve, bizonyos kérdésekben azonban – mint például a fegyverviselés és -vásárlás korlátozása, vagy a környezetvédelem – liberális álláspontot képvisel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Ninó a romok között várja elhunyt gazdiját

  Nem újdonság az, hogy a kutyák elképesztően tudnak ragaszkodni gazdájukhoz és az sem ritka, hogy ha valamilyen úton elveszítik őket, képesek mély depresszióba esni és akár napokig egy falatot sem enni.

 • Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Zuckerberget hallgatná meg a brit parlament

  Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

 • Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  Francia értelmiségiek tiltakoznak az iszlám terror ellen

  100 francia vezető értelmiségi, tudósok, írók, filozófusok, művészek kiáltványt tettek közzé a Le Figaróban. Az oka, hogy a migránsválság óta kezd elviselhetetlenné válni a helyzet: a radikális muszlimok már nemcsak a gondolat szabadságát veszélyeztetik, hanem minden értelemben a szabadságot.