EUR: 308,41 Ft
CHF: 281,97 Ft
2017. május 22., hétfő
Júlia, Rita

Belföld XIII.kerület

Anyuka élesztette újra három hónapos kisbabáját a Béke térnél

Sírva telefonált egy édesanya a mentőknek, hogy az alig három hónapos babája nem lélegzik. Nem csoda, hogy megrémült, hisz a pici egy forgalmas csomópontnál, a Béke téren lett rosszul.

– A Központi Irányítócsoport mentésirányítójához a minap egy édesanya sírva telefonált, hogy az alig három hónapos gyermeke nem lélegzik – olvasható az Országos Mentőszolgálat honlapján.

– Az ijedtség jogos volt, hiszen anya és csecsemője éppen Budapest XVIII. kerületének egyik forgalmas csomópontjánál, a Béke téren voltak. Az édesanya miután tárcsázta a 104-et, bajtársunk elmondta a teendőket. Mivel pontosan követte az irányító higgadt és szakszerű utasításait, megkezdte gyermeke újraélesztését, és így a befújás után újraindult a csecsemő légzése. Tanulsága az esetnek, hogy bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet, az ijedtség ellenére nem szabad pánikba esni, hanem pontosan, visszakérdezés nélkül követni kell az utasításokat. A mentőegységek perceken belül a helyszínen voltak és stabilizálták a csecsemő állapotát – írták.

baba

fotó: Országos Mentőszolgálat facebook oldala

Kapcsolódó Cikkek