2018. április 20., péntek
Tivadar

Életmód

Az agysebész is hisz a csodában

Dr. Csókay András idegsebész vallja: Mindenki lehet segítő, gyógyító.

Dr. Csókay András idegsebész hitvallása: mindenki lehet segítő, gyógyító

Ki ne ismerné a történeteket a csodálatos gyógyulásokról? Az orvosok által menthetetlennek hitt betegekről, a csodaszámba menő visszatérésekről?

Van, aki önmagában hisz, van, aki a sorsban és az elrendeltetésben, akad, aki a pénzben, a sikerben vagy a tervezettségben, más az improvizálásban, míg van olyan is, aki semmiben. A hit sorsokat változtathat meg, sikerekhez vezethet, hegyeket mozgathat és akár életet is menthet.


De vajon tényleg létezik csodálatos gyógyulás? Lehet-e szerepe a hitnek a gyógyulásban? Az orvosok között is egyre többen vannak, akik igennel válaszolnak a kérdésre. Különösen igaz ez azokra, akik naponta néznek szembe a halállal és nyújtanak segítő kezet a reménykedőknek.

Dr. Papp Lajos szívsebész meggyógyítani csak azt az embert lehet, aki maga is meg akar gyógyulni”

Dr. Papp Lajos szívsebész szerint meggyógyítani csak azt az embert lehet, aki maga is meg akar gyógyulni

Dr. Papp Lajos világhírű szívsebész szerint, ha a beteg hisz az orvosában, hisz a gyógyulásában, akkor ez a hit az, ami majd meggyógyítja. Hasonlóan vélekedik dr. Csókay András Príma Primissima-díjas agysebész is, aki azt vallja, hogy hitünk és értelmünk együtt az igazság lelke, és az értelmünk önmagában semmit sem ér. Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, idegsebész szerint hiába igyekszik az orvos gyógyítani megfelelő tudásával, eszközeivel, szakellátással, gyógyszerekkel, ha a beteg nem szeretne gyógyulni, ha nem teszi hozzá a gyógyulási folyamathoz saját magát, elhatározását és akaratát.  A gyógyulásba vetett hit tehát nagyon fontos szerepet játszhat a felépülésben.


„A gyógyulás egyik alapfeltétele a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése” (dr. Darnói Tibor, holisztikus orvos)

Dr. Darnói Tibor, holisztikus orvos úgy véli, a gyógyulás egyik alapfeltétele a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése

Február 25-én dogmákat feszegető találkozót tartanak Miskolctapolcán a három egyedi stílusú és gondolkodásmódú, világhírű magyar orvos részvételével. Az Érthetően az Egészségért Alapítvány és a Kaqun Hungária által szervezett kerekasztal-találkozó témája ezúttal a hit és a gyógyulás.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Szuperkórház épül Dobogón

    Szuperkórház épül Dobogón

    A Dél-budai Centrum nem is annyira kórház, sokkal inkább egy egészségpláza lesz, ahol még a gyógyszert is robotok juttatják el az osztályokra.

  • Ne aludj sminkben!

    Ne aludj sminkben!

    Mi történik, ha egy hosszú éjszaka után sminkben fekszünk le aludni? A szakemberek szerint ez a legrosszabb, amit a bőrünkkel teszünk: beindítja a ráncosodást, hiszen lebontja a természetes kollagént, eltömíti a pórusokat, szárazzá, repedezetté válik a bőr.