EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Az Iszlám Állam egy négy éves gyerekkel gyilkoltatott

Az Iszlám Állam olyan videofelvételt tett közzé az interneten, amelyen egy négyéves kisfiú egy távirányító gombját megnyomva levegőbe röpít egy távolabb lévő gépkocsit, felrobbantva a benne ülő három foglyot.

Az EFE spanyol hírügynökség szerint a terrorszervezet tájékoztató irodája hozta nyilvánosságra a felvételt, amely vélhetően a szíriai Rakka tartomány sivatagos vidékén készült. A hírügynökség beszámolója szerint a kisfiút a dzsihadisták “besorozták”, és ez már a második felvétel, amelyen szerepel.

A mintegy nyolcperces felvétel hitelességét nem sikerült megerősíteni. Mindenesetre az látható rajta, hogy a gyermek Allah Akbar! (Allah hatalmas) felkiáltással nyomja meg a detonátor gombját. A felrobbant három utas a dzsihadisták szerint három szíriai származású ember, akiket állítólag az angolok küldtek “kémkedni” Szíriába, azzal is megbízva őket, hogy öljenek meg Nyugatról érkezett dzsihadistákat.

Mielőtt a kisfiú felrobbantja őket, egy terrorista beszél a felvételen, megfenyegetve David Cameron brit miniszterelnököt.

“Ma meg fogjuk ölni a kémeiteket, ugyanúgy, mint ahogy ők segédkeztek testvéreink meggyilkolásában” – mondja az eltakart ábrázatú férfi. A videón a “halálra ítélt kémek” állítólagos önkéntes vallomása is hallható, amely szerint Törökország területén fogták el őket a nemzetközi koalícióhoz tartozó erők, és a britek akkor bízták meg őket a kémkedéssel.

Ami a kisfiút illeti, egy korábbi hasonló videón már azonosították őt, akkor Jihadi Junior néven szerepelt. Most azonban felismerte őt Nagy-Britanniában élő, Henry nevű nagyapja, aki elmondta: a gyermeknek Isa Dare a neve, és egy nigériai származású brit nőnek, Grace Dare-nek, Henry lányának a fia. A nő 2013-ban – huszonkét évesen – távozott Szíriába gyermekével. Henry Dare megerősítette, hogy unokáját a terroristák valóban felhasználták egy korábbi felvétel készítéséhez, amelyen Isa azt kiáltotta: “Halál a hitetlenekre!”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.