EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,07 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Az olaszok is megrendeznék a 2024-es olimpiát

Az olasz parlament úgy döntött, támogatja Róma 2024-es olimpiai pályázatát. A nyolc év múlva sorra kerülő játékokra Budapest is kandidál.

A római pályázat hivatalos internetes oldalának keddi híre szerint a szavazáson az Országgyűlés tagjai nagy többséggel támogatták a pályázást.

“Ez egy erős igen” – áll a weboldalon, hozzátéve, hogy a mostani döntés “elfújja majd az ellentéteket”. Ennek ellenére azonban valószínűleg meg kell majd tartani azt a népszavazást, melyet egy kisebb olasz radikális párt kezdeményezett a kérdésben.

A 2024-es játékok helyszínét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki. A rendezésre Róma és Budapest mellett Párizs és Los Angeles pályázik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.