EUR: 311,20 Ft
CHF: 265,12 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Budapest

Az olimpia éve

Miközben a férfiemberek már az elektronikai cégek nyári katalógusait keresik (kicsit azért túl korán…), hogy milyen új – 8D, 9F – szőrszálkinagyító képernyőkkel rukkolnak elő a tévégyártó multik – hiszen nagy események lesznek a nyáron –, aközben a hírfogyasztók egyre kellemetlenebb információkba botlanak. A kettő látszólag nem függ össze, pedig nagyon is.

A férfiembernek az új tévé a foci Eb és az olimpia miatt kell. A magyar válogatott csoportmeccseire már el is készült a helyszín-, sör- és társaságbeosztás, miközben arról sem lehet fogalmunk, hogy az ügyészség és a nyomozó hatóságok egyáltalán szabadlábon hagynak-e egyetlen UEFA- vagy FIFA-korifeust addigra. Ki adja majd át a kupát?  Tudom, tudom, korai még a felvetés, de jogosságához szerintem kétség nem fér.


Rear view of young businessman wearing handcuffs against red bleachers looking down on football pitch, Image: 253417165, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Credit line: Profimedia, Wavebreak

Csak úgy repkedtek az eurómilliók Blatter és Platini között és erősen kétlem, hogy erről Svájcban más nem tudott… Lehet, éppen egy olyan sportvezető, aki most nagyon is szeretne új Blatter vagy Platini lenni. És az a baj, hogy a nemes európai (labdarúgó-) vetélkedés mellett már ezek a tények, gondolatok is uralják a sportoldalakat. Hogy már nem csak az a kérdés, hogy jobbal vagy ballal csavarja-e szebben a ficakba Millner, hanem az, hogy a fogadási csalások ügyében érintett focista, sportvezető, tulajdonos, játékvezető, partjelző meddig lesz szabadlábon, vagy kapcsolatai ki tudják-e mosni a vádak alól.

Ez a baj, és nem az, hogy 8D-s lesz-e addigra valamelyik tévé.


És ez alól, sajnos, az olimpia sem vonható ki. Az orosz atléták doppingügyei már most sok mindent borítottak, de még semmit sem tudunk a kvalifikációk ilyenkor mindig beeső bombameglepetéséről. Hogy egy olimpiai, világ- és Európa-bajnok európai helyett miként fog elindulni egy belső-afrikai törzs medencét (tatamit, lovat) majd először Rióban látó „versenyzője”.

De ez még a – közeli – jövő zenéje.

Hamis dallamok azonban már most felcsendültek egy olyan sportág kapcsán, amelyről még (rém)álmaiban sem gondolta volna az ember, hogy bundagyanús közeg lehet. Igen, a teniszről van szó. Épp csak véget ért a fantasztikus Australian Open, és már vegyesek az érzelmek. Vajon előre megbeszélt – amúgy csodaszép – labdameneteket láthattunk, vagy sem. Elég a gyanú árnyéka és a kétkedés eluralja azt is, amit a saját szemünkkel látunk.

Nem jó ez így. Nagyon nem.

Csak azt nem lehet tudni, hogy valamikor vége lesz-e ennek. Vagy már bele kell törődnünk: a sport már csak ilyen lett és marad. Az olimpia évében ez még keserűbb. De bízzunk a tisztességes fordulatban! Hajrá!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek