EUR: 307,71 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

Bányakatasztrófa Oroszországban

Kőzetrengés történt csütörtökön az észak-oroszországi Komi Köztársaságban lévő Vorkuta egyik szénbányájában, bányászok rekedtek a mélyben – közölte a helyi katasztrófavédelem. A bányát üzemeltető Vorkutaugol vállalat közlése szerint a szerencsétlenségben ketten meghaltak, nyolcan megsérültek, és huszonnyolc férfit eltűntként tartanak számon.

A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kőzetrengés következtében mintegy száztíz ember rekedt a bányában, de a többségüket már sikerült kimenteni.

A hatóságok közlése szerint a mentőszolgálat közel 360 munkatársát vetette be a bányászok kimentése érdekében.

A mentőszolgálat egy szóvivője közölte, a bányában tartózkodókat folyamatosan hozzák a felszínre. Hangsúlyozta, egyelőre nem tudja megerősíteni a mélyben rekedt bányászok pontos számát.

A volt Szovjetunió területén találhatóak a világ legveszélyesebb bányái az elavult technikai felszereltség és az extrém mélység miatt. A hiányos biztonsági intézkedések miatt gyakran fordulnak elő súlyos balesetek.

2013 februárjában Vorkuta egy másik bányájában metángáz-robbanás történt, a balesetben 18 ember vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.