2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb I.kerület

Böjte Csaba: Ne féljünk!

Böjte Csaba ferences szerzetes is részt vett a Magyarság Házában a böjtről tartott beszélgetésen. A hamvazószerdától (februártól 10-től) húsvétig (március 27.) tartó 40 napos nagyböjti időszak az elmélyülésre, a lelki feltöltődésre szolgál a testi javaktól való megtartóztatás segítségével is. Böjte Csaba elmondta, ne féljünk jót tenni, merjünk és akarjunk jobbak, jók lenni. A szerzetes arra is felhívta a figyelmet, hogy a böjt és a megtisztulás, a teremtőhöz való közeledésünk saját magunk és mások javára is válik.

Petrás Pitti Böjte1

Böjte Csaba Petrás Mária és Pitti Katalin társaságában a Magyarság Házában

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.