EUR: 313,13 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIX.kerület XX.kerület XXIII.kerület

Botka elérné a franciaországi járatot

Hatévesen kezdett futballozni a Honvéd gyerekcsapatában, minimális kitérőkkel azóta is a kispestiek sikeréért dolgozik a pályától öt percre, Pesterzsébeten élő Botka Endre. A jobbhátvéd végigjárta a klub szamárlétráját, és már többször kopogtatott a válogatott kapuján, bebocsáttatást azonban eddig nem nyert, de már a bő keretig jutott a felnőtteknél.

A kispestiek a hatodik helyről várják a labdarúgó-bajnokság folytatását, ami már most hétvégén a Haladás elleni összecsapással startol.


Debrecen, 2015. október 31. A kispesti Botka Endre (b) és a debreceni Korhut Mihály (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. október 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Botka Endre becsúszó szereléseire a Honvédnak és a válogatottnak is nagy szüksége lehet.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Pont a közepén vagyunk a mezőnynek, közel ahhoz, hogy elérjük akár a dobogót, de a tabella hátuljától sem vagyunk messze. Szerintem a Szombathely ellen eldől, melyik útra lépünk – vázolta lapunknak a bekk, mire lehet képes a csapata. Hozzátette, szívügye a Honvéd jó szereplése, hiszen már hatévesen magára ölthette a piros-fekete dresszt, de a későbbiekben örömmel kipróbálná magát egy külföldi bajnokságban. Pályafutásán nagyot dobhatna, ha helyet kapna a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott utazó keretében.

– Mindent megteszek azért, hogy javuljanak az esélyeim a válogatottba kerülésért. Jelenleg ott van Fiola Attila, aki remek formában játszik, a cél, hogy én is utazhassak Franciaországba. Pluszedzéseket végzek, nagyon odafigyelek az étkezésre, eltökélt vagyok. Ha jól játszom hétről hétre, csak akkor van esélyem bekerülni Storck csapatába – mondta a közelgő világeseményről a jobbhátvéd.


Mi lesz veled, Kemenes?

Az évindító, hétfői sajtótájékoztatón George F. Hemingway, a Honvéd elnöke újságírói kérdésre elmondta, a klub első számú kapusa, a csapatkapitány Kemenes Szabolcs nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításához két feltételnek kell teljesülnie. – Először is jól kell játszania, másrészt meg kell egyeznünk az anyagiakról – árulta el az elnök.

Nem könnyű a sorsolás

A Budapest Honvéd a labdarúgó NB I tavaszi első, huszadik fordulójában a Haladást fogadja február 13-án 15.30-tól a Bozsik stadionban. Ezt követően Diósgyőrbe látogat, majd fogadja a Ferencváros együttesét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.